Η αλήθεια για τις συντάξεις!

Συνεχίζει να ψεύδεται ο Χατζηδάκης, βαφτίζοντας αυξήσεις έκτακτες ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές. Αναλυτικά παραδείγματα για τα χρήματα που θα πάρουν

Must Read

Επιμένει να ψεύδεται ο Κωστής Χατζηδάκης, βαφτίζοντας «αυξήσεις» τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές.

Με αφορμή την ψήφιση των σχετικών διατάξεων από τη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποστηρίζει ότι αυξήσεις θα δει το 94,6% των συνταξιούχων, για να κρύψει το γεγονός ότι από τις αυξήσεις αποκλείονται 910.000 συνταξιούχοι σε σύνολο 2.634.786, λόγω της προσωπικής διαφοράς. Τη μόνιμη αύξηση που «κλείδωσε» στο 7,75% θα λάβουν ολόκληρη 1.724.713 συνταξιούχοι, ενώ μικρή μερίδα θα λάβει μέρος της, καθώς διατηρεί μικρή προσωπική διαφορά η οποία θα μηδενιστεί. Την ίδια στιγμή, 912.644 συνταξιούχοι θα δουν κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, 1.206.624 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ και 231.655 συνταξιούχοι θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του νόμου 4670 του 2020, λόγω αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης για όσους είχαν ασφάλιση άνω των 30 ετών. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου, η αύξηση του νόμου 4670 θα εφαρμοστεί με τις συντάξεις Ιανουαρίου, ενώ οι μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις θα ξεκινήσουν να δίνονται στα τέλη Ιανουαρίου, δηλαδή με την καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου.

Παραδείγματα αυξήσεων:

Παράδειγμα 1ο

Συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 850 ευρώ, με την εφαρμογή της αύξησης 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 66 ευρώ, ενώ το ετήσιο 792 ευρώ. Θα αγγίξει, δηλαδή, το 93% μιας επιπλέον σύνταξης.

Παράδειγμα 2ο

Συνταξιούχος λαμβάνει τον μήνα 750 ευρώ. Με την εφαρμογή της αύξηση 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 58 ευρώ, ενώ το ετήσιο 696 ευρώ. Παράλληλα δικαιούται και την έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ, καθώς οι συντάξιμες αποδοχές του δεν ξεπερνούν τα 9.600 ευρώ τον χρόνο. Με τον συνυπολογισμό και των δύο αυξήσεων στις αποδοχές του προκύπτει πως το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 946 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μια επιπλέον σύνταξη.

Παράδειγμα 3ο

Συνταξιούχος με 70 ευρώ αρνητική προσωπική διαφορά λαμβάνει καθαρή σύνταξη τον μήνα 560 ευρώ. Η αύξηση 7,75% μειώνει σημαντικά την προσωπική διαφορά, ωστόσο δεν την υπερκαλύπτει. Λόγω εισοδήματος κάτω των 9.600 ευρώ τον χρόνο, ο συνταξιούχος θα λάβει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και, παράλληλα, θα δει να μειώνεται κατά 42 ευρώ η προσωπική του διαφορά και θα δει ταχύτερα πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη του στο μέλλον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This