Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Εικόνες-σοκ από το ανάκτορο της «πριγκίπισσας Σίσσυ» στην Κέρκυρα

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες εικόνες-σοκ που φανερώνουν την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άλλοτε κόσμημα της Κέρκυρας, το Αχίλλειο, προκαλώντας θλίψη για την κατάντια του αλλά και οργή για το πού καταλήγουν τα περίπου 5.000.000 ευρώ που εισπράττονται ετησίως από τα εισιτήρια των επισκεπτών.


Μετά τις εικόνες που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η «Espresso», νέα ντοκουμέντα έχουν καταγραφεί από το corfunews.gr μέσα από το ανάκτορο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, της γνωστής κινηματογραφικής «πριγκίπισσας Σίσσυ».

Οροφές από τις οποίες πέφτουν σοβάδες, τοίχοι σαθροί και φουσκωμένοι από την υγρασία, κολόνες με ρωγμές και σκασίματα από τη διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων του κτιρίου, είναι κάποιες από τις… εντυπώσεις που θα πάρει μαζί του φεύγοντας ο επισκέπτης της ξακουστής βασιλικής έπαυλης στο Γαστούρι, που χτίστηκε το 1890 με δαπάνες της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, για να ζήσει σε ένα περιβάλλον που θα βοηθούσε την εύθραυστη υγεία της.


Το αφιερωμένο στον Αχιλλέα παλατάκι, το οποίο είναι διακοσμημένο με γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία και την αρχαία Ελλάδα, επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 500.000 επισκέπτες, αφήνοντας έσοδα που φτάνουν τα 5.000.000 ευρώ.


Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα γιατί δεν γίνονται εργασίες συντήρησης για το τρίτο σε επισκεψιμότητα μουσείο της χώρας, τα τόσα περίτεχνα στολίδια και πλούτη του οποίου το καθιστούν πραγματικό μνημείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ