Δικηγόρος οικογένειας περιθαλπόμενου στην δομή ΑμεΑ που πέθανε: «Έγινε ένα πρώτο βήμα για την δικαίωση»

«Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα», τόνισε

Must Read

Με ανακούφιση άκουσε η οικογένεια του ενός εκ των δύο περιθαλπόμενων στην δομή ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο ότι η διοίκηση παραιτήθηκε εξαιτίας των φρικιαστικών αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως (για δύο θανάτους) μετά τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Μιλώντας στο protothema, o δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Γκολέμης αναφέρει ότι έγινε ένα πρώτο βήμα,όμως, ο δρόμος είναι μακρύς και η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για να πέσει φως στην υπόθεση του θανάτου του περιθαλπόμενου.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Μονάδα φροντίδας παιδιών με αναπηρία απέκρυψε δύο θανάτους περιθαλπόμενων!

Σχολιάζοντας το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο δικηγόρος τονίζει πως επιβεβαιώνει όσα υποστήριζε η οικογένεια για την κατάσταση που επικρατούσε στην δομή που θα μπορούσε να περιγραφεί με δύο λέξεις: «φρίκη και βασανισμός»!

«Βλέπουμε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κινήθηκε ταχύτερα και αυτεπαγγέλτως, ενώ στη δικαιοσύνη εκκρεμούν τρεις μηνυτήριες αναφορές. Παρά ταύτα, η ΕΑΔ κινήθηκε και έβγαλε ένα πόρισμα στο οποίο λέει κάποια πράγματα που επιβεβαιώνουν τους αρχικούς ισχυρισμούς των εντολέων μου, ότι δηλαδή η κατάσταση στο συγκεκριμένο ίδρυμα ήταν μία κατάσταση φρίκης και βασανισμού των τροφίμων»,δήλωσε ο κ. Γκολέμης.

Δείτε επίσης: Παραιτήθηκαν τα μέλη της δομής ΑμεΑ μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για απόκρυψη θανάτων παιδιών

Ο ίδιος θεωρεί πως οι διαδικασίες θα πρέπει να «τρέξουν» ώστε να βρεθούν στο «σκαμνί» οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του ενός εκ των δύο περιθαλπόμενων, αλλά και όσοι άφησαν να επικρατήσει η ασυδοσία και όσοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, ακόμα και από τη διοίκηση του ιδρύματος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This