Ούτε ευρώ δεν σήκωνε από τη μισθοδοσία του ο πατέρας Αντώνιος – Η ύποπτη κατάθεση της πρεσβυτέρας όταν έμαθε ότι «ξηλώνεται»

Στο «στόχαστρο» των Αρχών το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Must Read

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς όπως έγινε γνωστό ο ογκωδέστατος φάκελος της Οικονομικής Αστυνομίας για τα οικονομικά των δομών, όπως επίσης και τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στους λογαριασμούς του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες που έρχονται στις «φως» δείχνουν ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν χρειαζόταν καν να αγγίξει τον λογαριασμό της μισθοδοσίας του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο ιδρυτής της δομής δεν έκανε καμία ανάληψη από τη μισθοδοσία του εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια!

Ο λογαριασμός του έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσό που εντοπίστηκε ήταν 120.000 ευρώ. Την ίδια ώρα όπως διαπιστώθηκε έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις σε όλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και της Κιβωτού.

Στο στόχαστρο το πόθεν έσχες της παπαδιάς

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, η Αρχή  θα ερευνήσει και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η οποία είναι διαχειρίστρια λογαριασμών της Κιβωτού.

Σημειώνεται ότι πολίτες που είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο στους λογαριασμούς τους, πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

350.000 στο χρηματοκιβώτιο

Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα βρέθηκε χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό 350.000 ευρώ, σύμφωνα με το Live News.

Παράλληλα προκαλεί έντονο προβληματισμό η «ύποπτη» κατάθεση που έκανε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία, πριν από οκτώ ημέρες, αφού άδειασε τη θυρίδα που διατηρούσε σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, προχώρησε σε μια κατάθεση 500.000 ευρώ σε λογαριασμό που ανήκει στην Κιβωτό. Που βρήκε άραγε τόσα πολλά μετρητά και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η κίνηση;



Ακίνητα μεγάλης αξίας σε όλη τη χώρα

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι  η «Κιβωτός» διέθετε ακίνητα μεγάλης αξίας σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

  • 73,50 τ.μ. στην οδό Σπερχειάδος στην Τερψυθέα Γλυφάδας
  • Γεωτεμάχιο 2.171,950 τ.μ. στην Καραγκανιά Τρίλοφου
  • Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Ιθάκης στην Γλυφάδα
  • Γεωτεμάχιο στην Δημοκρίτου στο Άργος
  • Γεωτεμάχιο στην Αριστοδήμου στο Άργος
  • Στα χέρια της «Κιβωτού» κατέληγαν ακόμα και ακίνητα των 15 και των 13,5 τ.μ.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μία περιουσία εκατομμύριων ευρώ σε ακίνητα.

Συγκεκριμένα:

  • Δωρεά εν ζωή κάθετης ιδιοκτησίας με οικοδομή αξίας, σύμφωνα με το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού ακινήτων, 211.644,85 ευρώ. Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η οικοδομή έχει έκταση κατά την καταμέτρηση που έγινε, 1.011,11 τετραγωνικά μέτρα.
  • Αγοραπωλησία οικοπέδου με συνολικό τίμημα 245.000 ευρώ και αξία αντικειμενικού προσδιορισμού 180.303,91 ευρώ.

Ακίνητα υπάρχουν ακόμα:

  • Αχαρνές 567 τ.μ. 50.000 €
  • Νέα Φιλαδέλφεια 225 τ.μ. 150.000 €
  • Αργολικό, γεωτεμάχιο 2.001 τ.μ. δωρεά 25.000 €
  • Ζωγράφου 35 τ.μ. 65.000 €
  • Νέα Φιλαδέλφεια 44 τ.μ. 65.000 €
  • Ωρωπός 48 τ.μ. 70.000 €
  • Άργος 13,5 τ.μ. 15.000 €, 106,5 τ.μ. 120.000 €
  • Γλυφάδα, 73,5 τ.μ. 220.000 €, 70 τ.μ. 230.000 €

 




Οι δωρεές κατέληγαν σε… παζάρι

Ρούχα και τρόφιμα που έφταναν στις δομές από δωρεές πολιτών που ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά, κατέληγαν στο παραεμπόριο! 

Ο δικηγόρος Αντουάν Μπακρί αποκάλυψε ότι η Κιβωτός πουλούσε τα πράγματα σε παζάρι. «Έψαξα λίγο την υπόθεση, είναι το παζάρι της Κυριακής στοκ Κολωνό. Είναι ένα παλιό κτήριο κοντά στην Λένορμαν, όπου πήγαιναν αρκετές φορές και υπήρχε ένα στοκ από ρούχα και διαλέγαμε τι θέλαμε» δήλωσε ο κ. Μπακρί.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This