Πετράλωνα: Είχαν αφήσει τα παιδιά στην τύχη τους!

Απορρίφθηκαν πέρυσι οι αιτήσεις αφαίρεσης κηδεμονίας αλλά και το αίτημα αναδοχής

Must Read

Ο άνθρωπος που βοήθησε να αποκαλυφθεί το δράμα των δύο παιδιών στο σπίτι των οργίων στα Πετράλωνα, κατέθεσε χθες, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης. Πρόκειται για τον συγγραφέα Χρίστο Κρεμνιώτη, ο οποίος φιλοξενεί τους τελευταίους μήνες τον 17χρονο που είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον πατέρα του και φίλους του.

Ο συγγραφέας κατέθεσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία μετά τη μήνυση που έχουν υποβάλει εις βάρος της μητέρας τους η 22χρονη κόρη της και ο 17χρονος γιος της, καταγγέλλοντάς την για συγκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του πατέρα τους, ο οποίος τους κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο κ. Κρεμνιώτης, που μένει σε γειτονικό σπίτι, κατέθεσε όσα τού είπαν τα δύο παιδιά, αλλά και όσα είδε ο ίδιος μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Πετράλωνα, όταν είχε κληθεί να βοηθήσει στα μαθήματα το αγόρι.

«Από όταν μπήκα μέσα, τα δύο μικρότερα παιδιά δεν ήθελαν να φύγω, αν πρώτα δεν τα κοίμιζα. Τα παιδιά ένιωθαν ασφάλεια με εμένα και μια φίλη. Οταν μπαίνεις σε ένα σπίτι και μυρίζει κόπρανα και ούρα, δεν θα κοιτάξεις πότε θα το μάθεις αγγλικά και μαθηματικά», είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Αύριο, Παρασκευή, έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση η 22χρονη κόρη εις βάρος της μητέρας της.

«Αυτά που έχουμε ακούσει και από τα ίδια τα παιδιά δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους και όσο και να μη θέλουμε να τα πιστέψουμε, αυτά είναι η εμπειρία των παιδιών. Εχουν κατατεθεί όλα όσα αφορούσαν τον πατέρα τους και προγενέστερα, και τώρα είναι η σειρά να μιλήσουν για τη μητέρα τους» δήλωσε στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», στο Open, η δικηγόρος της κοπέλας Δήμητρα Πλαστήρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από σχεδόν έναν χρόνο, στις 21-12-2021, ο 17χρονος είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών αίτηση αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον πατέρα και τη μητέρα του, ζητώντας να δοθεί η κηδεμονία στον συγγραφέα. Την ίδια μέρα κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση η ενήλικη αδελφή του, ζητώντας επίσης την αφαίρεση της γονικής μέριμνας που αφορά τα δύο ανήλικα αδέλφια της.

Βιασμοί

Στην αίτησή της η 22χρονη επικαλούνταν ότι έχουν βιαστεί μπροστά στη μητέρα τους, ότι η μητέρα τους γνώριζε για τους βιασμούς τους, πως είναι ακατάλληλη για τη μέριμνά τους και είναι συνυπεύθυνη για όσα τούς έχουν συμβεί. Οι δύο αιτήσεις απορρίφθηκαν, με τη σύσταση να απευθυνθούν στα αστικά δικαστήρια.

Στο μεσοδιάστημα ο συγγραφέας κατέθεσε αίτημα αναδοχής για τον 17χρονο, το οποίο εκκρεμεί όλους αυτούς τους μήνες, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το σπίτι των οργίων στα Πετράλωνα.

«Έχουμε πληροφορηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο φάκελος είναι έτοιμος από τον Μάιο και αναρωτιόμαστε γιατί δεν αποφαίνονται εδώ και τόσους μήνες είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Σε λίγους μήνες το παιδί αυτό θα γίνει 17 ετών. Είναι ένα παιδί που με τον τρόπο αυτόν η Πολιτεία έχει απεμπολήσει τα δικονομικά δικαιώματά του, γιατί χωρίς στην ουσία να τον εκπροσωπεί κάποιος, ο ίδιος δεν μπορεί να εκπληρώσει τα δικαιώματά του» επισημαίνει η δικηγόρος της αδερφής του.

Δείτε επίσης: Πετράλωνα: «Ο πατέρας μας αγκάλιαζε σαν πόρνες» – Σοκάρουν τα λόγια του 17χρονου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This