«Άριελ»: Προς τους κατοίκους της Λήμνου η νέα προειδοποίηση μέσω 112 – Ποτάμια οι δρόμοι λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

Χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού έπεσε στην περιοχή του Φακού

Must Read

Η κακοκαιρία «Άριελ» συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στην επικράτεια, με το 112 να ηχεί ξανά πριν από λίγη ώρα, αυτή τη φορά για να προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λήμνου για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

Όπως αναφέρει το σχετικό μήνυμα, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, γίνεται σύσταση στους κατοίκους της Λήμνου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, καθώς η «Άριελ» αναμένεται απόψε να κάνει ιδιαίτερα έντονα αισθητή την παρουσία της στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το limnosnea.gr, καταιγίδα με αστραπές και βροντές δημιουργεί από το μεσημέρι πολλαπλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια κτιρίων, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει στη Μύρινα, την πρωτεύουσα της Λήμνου.

Σε συναγερμό, εξάλλου, έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, για αντλήσεις υδάτων, ενώ στους δρόμους, σύμφωνα με το limnosfm100.gr, βρίσκονται από νωρίς περιπολικά της αστυνομίας και συνεργεία του Δήμου της Πυροσβεστικής, για να επέμβουν όπου υπάρξει ανάγκη.

Σοβαρά προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπάρχουν και σε άλλα σημεία του νησιού, ενώ στην περιοχή του Φακού έριξε χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού.

Το τοπικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να μην κυκλοφορούν, εάν δεν είναι άκρως απαραίτητο.

Θεσσαλονίκη και Κατερίνη… ένιωσαν την «Άριελ»

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, πάντως, η κακοκαιρία «Άριελ» ήδη άφησε έντονο το στίγμα της στην Κατερίνη, μετατρέποντας σε… λιμνοθάλασσα το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δέντρα και μια τζαμαρία, ενώ σκόρπισαν σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτε επίσης:

*πηγή φωτο / βίντεο: limnosnea.gr, limnosfm100.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This