Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Στην κυκλοφορία μόνο η δεξιά λωρίδα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας

Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η διέλευση των οχημάτων...

Must Read

Η δεξιά λωρίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου δόθηκε στην κυκλοφορία στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, σε μια προσπάθεια της Ολύμπιας Οδού να ομαλοποιήσει ως ένα σημείο την κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο, η οποία και διεκόπη μετά την κατολίσθηση βράχων νωρίς σήμερα το πρωί.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, η οποία, όσον αφορά το ρεύμα προς Αθήνα, εξετράπη με εντολή της Τροχαίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό, από τον κόμβο Κινέτας έως τον κόμβο Μεγάρων.

Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και drones, τα οποία συγκεντρώνουν εικόνες από τις κατολισθήσεις, τις οποίες και στέλνουν σε εμπειρογνώμονες στην Ελβετία, οι οποίοι παρέχουν κατευθύνσεις στο πώς θα καθαρίσουν τον βράχο οι αλπινιστές και πώς θα κινηθούν τα συνεργεία, με στόχο να παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού.

https://youtu.be/zYpq_HbMN2c

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ολύμπια Οδός, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το “ξεσκάρωμα” (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου. Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This