Τον… άπιαστο Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τον καταιγισμό πυρών στα Τζουμέρκα

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από επιβαίνοντες σε παλιό BMW χωρίς πινακίδες

Must Read

Τον διαβόητο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπουν» οι διωκτικές Αρχές πίσω από τον άγριο καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ που δέχτηκε περιπολικό, όταν στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων ακολούθησε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, με τρεις επιβαίνοντες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν αστυνομικοί βγήκαν για περιπολία στα χωριά των Τζουμέρκων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώ κινούνταν με το περιπολικό σε αγροτικούς δρόμους, κοντά στο χωριό Κυψέλη εντόπισαν ένα ύποπτο παλιό μοντέλο BMW που δεν είχε πινακίδες και στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες. Οταν, όμως, πλησίασαν πίσω από το όχημα, ένας από τους αγνώστους επιβαίνοντες έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προστατευτούν από τη βροχή πυροβολισμών και έτσι ο οδηγός του BMW πατώντας γκάζι χάθηκε στους ορεινούς χωματόδρομους. Από εκείνη τη στιγμή στις αστυνομικές Αρχές σήμανε συναγερμός, καθώς οι επιβαίνοντες του οχήματος σίγουρα δεν ήταν μικροκακοποιοί, όντες αρματωμένοι με αυτόματο και τόσο αποφασισμένοι να πυροβολήσουν αστυνομικούς. Ισχυρή αστυνομική δύναμη άρχισε έρευνες σε Αρτα και Ιωάννινα αλλά και στις ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας χωρίς, για την ώρα, να υπάρχει αποτέλεσμα.

Μοιραία το όνομα του Παλαιοκώστα έπεσε στο τραπέζι, καθώς είναι γνωστό στις Αρχές ότι ο Ελληνας «Φαντομάς» μετακινείται χρησιμοποιώντας αγροτικούς δρόμους και χωματόδρομους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αχαρτογράφητοι και τους γνωρίζουν μόνο ντόπιοι, κυρίως κτηνοτρόφοι που έχουν κοπάδια και στάνες στα ορεινά. Για τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο, όμως, που το BBC το 2014 σε αφιέρωμά του τον ονόμασε «The Uncatchable», δηλαδή ο «Ο άπιαστος», αυτές οι διαδρομές είναι σαν να κάνει την απόσταση Ομόνοια – Σύνταγμα!

Ο 56χρονος δραπέτης έχει καταφέρει να κινείται μεταξύ Θεσσαλίας – δυτικής Στερεάς και Ηπείρου μέσω αυτών των διαδρομών χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Μέσα σε αυτούς τους ορεινούς όγκους που χάνεσαι και με χάρτη, εικάζεται ότι βρίσκονται τα κρησφύγετά του. Ετσι, δεν είναι απίθανο ο ίδιος να ήταν ένα από τα τρία άτομα του BMW, καθώς το τετ α τετ με τους αστυνομικούς έγινε σε δρόμο που μπορεί να συνδέσει τη γενέτειρά του, τα Τρίκαλα, με τα δυτικά και την Ηπειρο.

Ετσι οι αστυνομικές Αρχές, είτε πρόκειται για τον Παλαιοκώστα είτε για διακινητές τεράστιων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία, έχουν τεθεί σε συναγερμό. Εχουν συγκροτηθεί ομάδες έρευνας με τη συνδρομή ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ προκειμένου να γίνουν έρευνες σε αυτές τις περιοχές.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος αποφυλακίστηκε με όρους και κατ’ οίκον περιορισμό, έχουν στο «βιογραφικό» τους ληστείες και αποδράσεις που θα ζήλευε και το Χόλιγουντ, όπως αυτή από τις Φυλακές Κορυδαλλού το 2006 με ελικόπτερο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This