Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα – Αιχμές και μετακύλιση ευθυνών

Πινγκ πονγκ ευθυνών για το μπάχαλο στην Αθηνών-Κορίνθου

Must Read

Η κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα που είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία οι πολίτες, προκάλεσε την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου.

Ο Εισαγγελέας θα διευρευνήσει το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας, που έγιναν η αιτία να μείνουν για ώρες εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στα οχήματά τους.

Την ίδια ώρα η ταλαιπωρία για τους οδηγούς συνεχίζεται αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μόνο δύο λωρίδες και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, η μεσαία λωρίδα θα δοθεί στην κυκλοφορία την Κυριακή, ενώ η τρίτη λωρίδα μπορεί να ανοίξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Κλειστές είναι οι δύο λωρίδες αυτή τη στιγμή και είναι ανοιχτή η μία. Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας και την Κυριακή, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε “εκπλήξεις” όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπανικόλας.

Σε ερώτηση για το είχε σκοτωθεί κάποιος από τον βράχο, σε ποιον θα έκανε αγωγή, ο ίδιος απάντησε ότι… δεν γνωρίζει. «Δεν το γνωρίζω. Είναι έξω από το έργο παραχώρησης. Δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε μέρη που είναι έξω από το έργο μας. Χρειαζόμαστε κάποια εντολή για να το κάνουμε. Το παρακολουθούμε και το καταγράφουμε» δήλωσε.

«Εάν χαλάσει ποιος θα το φτιάξε;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο ίδιος απάντησε: «Θέλουμε εντολή από το δημόσιο. Έχουμε τη συντήρηση εντός των ορίων παραχώρησης του έργο. Το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι εκτός των ορίων της παραχώρησης κατά 100 μέτρα. Το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα» είπε και σημείωσε ότι οι επεμβάσεις είναι ευθύνη του κράτους.

«Οι φράχτες και τα συρματοπλέγματα είναι από προηγούμενες εργολαβίες, από παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός των ορίων παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Η συντήρηση του έργου εντός των ορίων είναι δική μας. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες. Είναι πολύ καθορισμένα τα όρια του έργου μας», είπε και πρόσθεσε πως εκτός των ορίων η ευθύνη είναι του υπουργείου και «για να υπάρξει επέμβαση πρέπει να δοθεί εντολή από το Δημόσιο» ανέφερε.




Διαφωνεί ο Λέκκας

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας για μια εβδομάδα. Ο ίδιος σημείωσε ότι βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με τους τεχνικούς της εταιρείας, στους οποίους πρότεινε να διατηρηθεί μια λωρίδα έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο βράχος που αποκολλήθηκε είχε όγκο 30 κυβικά μέτρα και διέλυσε τις δύο παγίδες.

Μάλιστα έκανε λόγο για μεγάλη επικινδυνότητα στην περιοχή, τονίζοντας ότι «εξετάζονται διάφορα μέτρα αλλά επειδή είναι πολύ αρνητικές οι συνθήκες δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν αν και χαρακτήρισε πολύ μικρή την πιθανότητα να συμβεί μια νέα αποκόλληση βράχων».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This