Αθώος ομόφωνα 41χρονος για την θανατηφόρα συμπλοκή με γείτονά του

Οι δικαστές έκριναν ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας

Must Read

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου έκρινε ομόφωνα αθώο το 41χρονο ιδιοκτήτη φανοποιείου, που κατηγορούνταν για την θανατηφόρα συμπλοκή με γείτονά του, που είχε γίνει μέσα στην επιχείρησή του, στο Νέο Σούλι Πατρών στις 3 Φεβρουαρίου του 2020.

Παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών είχε εισηγηθεί να μην ασκηθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών, είχε διαφορετική άποψη. Προχώρησε στην έκδοση βουλεύματος βάσει του οποίου ο κατηγορούμενος φανοποιός παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας Πατρών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της οπλοκατοχής και της παράνομης οπλοφορίας.

Τελικά ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι δικαστές, τακτικοί και ορκωτοί, έκριναν ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και καταδικάστηκε μόνο σε έξι μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ο φανοποιός πυροβόλησε και σκότωσε τον 40χρονο γείτονά του, λίγα μέτρα μακριά από την επιχείρησή του. Όπως υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς το θύμα του δημιουργούσε προβλήματα επί έναν ολόκληρο χρόνο.

Στο οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί, αποτυπώνεται συμπλοκή μεταξύ θύματος και δράστη. Το θύμα φέρεται να κρατά καραμπίνα και άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κατά μία άλλη μαρτυρία φαίνεται να πυροβολεί προς την πλευρά του δράστη. Εκείνη την ώρα, ο τελευταίος με όπλο πυροβολεί εναντίον του 40χρονου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Αυτό μάλιστα το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα του συνεργείου, που κατέγραψε όλη τη σκηνή της αιματηρής συμπλοκής, φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This