Aκόμα ένα «όχι» από το Βερολίνο στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Must Read

Την αρνητική απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης έλαβε όπως αναμενόταν η χώρα μας, στη ρηματική διακοίνωση που είχε κοινοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Είχε επιδοθεί στις 4 Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βερολίνο δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για τις ζημίες που προκάλεσε η Γερμανία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε την διπλωματική διακοίνωση με την οποία απορρίπτει επισήμως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης στον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Θεόδωρο Δασκαρόλη.

Οι επανορθώσεις δεν αναφέρονται ρητά

«Η νομική άποψη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη: το θέμα των επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί. Ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτε», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο dpa.

Το γερμανικό πρακτορείο σημειώνει μάλιστα ότι στη συνθήκη μεταξύ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των τεσσάρων πρώην δυνάμεων κατοχής, ΗΠΑ, Σοβιετικής Ένωσης, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας, οι επανορθώσεις δεν αναφέρονται ρητά, ενώ πολλά κράτη, στα οποία επιτέθηκε και τα οποία κατέλαβε η ναζιστική Γερμανία, όπως η Ελλάδα και η Πολωνία, δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της Συνθήκης.

Τέλος το γερμανικό τηλεγράφημα αναφέρει ότι για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το ζήτημα έχει νομικά και πολιτικά διευθετηθεί με την Συνθήκη «2+4», σχετικά με τις συνέπειες σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής ενοποίησης του 1990.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This