Ματίνα Παγώνη για στρεπτόκοκκο: «Οι μανάδες να παίρνουν τον παιδίατρο,να μην κάνουν τον γιατρό»

Παράλληλα, μίλησε και για την γρίπη που θα έχει έξαρση τους επόμενους μήνες

Must Read

Την ανησυχία της για τον στρεπτόκοκκο ο οποίος έχει οδηγήσει στο θάνατο παιδιά σε χώρες της Ευρώπης εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. 

«Ο στρεπτόκοκκος, ενώ για εμάς είναι ένα απλό βακτήριο που κάνει τη φαρυγγίτιδα, την αμυγδαλίτιδα, ακόμα και την οστρακιά, όμως έχει εξελιχθεί και είδαμε τους θανάτους στο εξωτερικό, και χθες με ανησύχησαν και οι δύο θάνατοι στην Ισπανία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Όπως είπε, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου αλλά δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος. Τα συμπτώματα στα οποία πρέπει οι γονείς να δώσουν προσοχή είναι ο πυρετός, ο πόνος στον λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

«Στρεπτόκοκκο πάντα έχουμε, απλώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Όταν υπάρχει δυνατός πονόλαιμος στο παιδί, υψηλός πυρετός, και κάποιες φορές μπορεί και εξανθήματα», είπε η κ. Παγώνη.

Η ίδια τόνισε ότι πρέπει οι γονείς να καλούν το παιδίατρο και να ακολουθούν τις οδηγίες του και όχι να αναλαμβάνουν τα παιδιά τους μόνοι τους, λες και είναι γιατροί.

«Τον γιατρό μόνη της δεν μπορεί να τον κάνει κάθε μητέρα», είπε.

Δείτε επίσης: Θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο Α: Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε και για την γρίπη επισημαίνοντας πως περιμένουμε έξαρση τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, δημιουργείται και ένα «κοκτέιλ» που περιλαμβάνει τον κορονοϊό και τον αδενοϊό.

«Τώρα είναι διαφορετικά, γιατί έχουν πέσει μαζεμένες οι ιώσεις. Είναι ο κορονοϊός, που αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί, η γρίπη, η οποία ήρθε πολύ νωρίτερα και θα κάνει έξαρση μετά τις 25-30 Δεκέμβρη. Ιανουάριος Φεβρουάριος είναι το πικ της γρίπης Α’. Όσοι είναι να κάνουν τα εμβόλια, να πάνε για να ξεμπερδέψουν. Και μετά είναι ο αδενοϊός, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) που είχαμε αρκετά περιστατικά», ανέφερε.

Η κ. Παγώνη συνέστησε στους πολίτες να φορούν μάσκα στα πολυκαταστήματα και να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό πριν κάνουν τις επισκέψεις τους σε σπίτια συγγενών.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This