Έξαλλος ο Κούγιας: «Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης είναι προκατειλημμένη εναντίον του αστυνομικού»

Οργισμένος που η Εισαγγελία εισηγήθηκε την προφυλάκιση του ένστολου

Must Read

Έξω από τα ρούχα του βγήκε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας.

Αιτία ήταν μια διαρροή που υπήρξε στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ τον οποίοι υπερασπίζεται ο γνωστός ποινικολόγος.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ο εισαγγελέας εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του αστυνομικού. 

Στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος. Yπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός  βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωσή του, σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως η διαρροή έγινε πιθανότατα από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσσαλονίκης και ότι υπάρχει προκατάληψη εναντίον του εντολέα του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Α. Κούγια:

«Για άλλη μια φορά θέλω να δημοσιοποιήσω την αγανάκτησή μου για την παράνομη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας του εντολέως μου Κ.Ι., πιθανότατα πλέον μόνο από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσσαλονίκης, αφού το περιεχόμενο της προτάσεως το γνωρίζουν μόνο ο Εισαγγελέας που πρότεινε και μόνο ο προϊστάμενος του, αλλά και οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι της Εισαγγελίας στο αρμόδιο τμήμα.

Το οξύμωρο σχήμα είναι, και αυτό δείχνει και την προκατάληψη κατά του εντολέως μου από την εισαγγελική αρχή, ότι η ιδία Εισαγγελία πριν από δύο μέρες διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το πώς διαρρέουν απόρρητα έγγραφα της δικογραφίας, πράξη η οποία είναι παράνομη και τιμωρείται παραδειγματικά.

Όσον αφορά την πρόταση και το περιεχόμενό της, σχεδόν 50 χρόνια δεν έχω βρει ούτε έναν Εισαγγελέα που να διαφωνεί με έναν συνάδελφό του, όταν τον καλούν να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημ/κών σε διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακριτού σχετικά με την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου για κακούργημα.

Ευτυχώς που τη Δικαιοσύνη δεν την απονέμουν Εισαγγελείς, αλλά τακτικοί Δικαστές, αλλιώς θα ήμασταν στη φυλακή και όλοι οι Δικηγόροι υπερασπίσεως».

Δείτε επίσης:

Πυροβολισμός 16χρονου Κ. Φραγκούλη: Την προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας

Α. Κούγιας: «Ο αστυνομικός μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του για να αφαιρέσει την ζωή αν υπάρχει κίνδυνος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This