Στο σπίτι που έμενε μεταφέρθηκε η σορός του 16χρονου Ρομά- Κούγιας: «Ο αστυνομικός θα μπορούσε να ρίξει 13 σφαίρες»

Must Read

Ένα «πέπλο» θλίψης και θρήνου έχει σκεπάσει από το πρωί τον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης καθώς νωρίτερα σήμερα το πρωί ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης «επέστρεψε» στο σπίτι του.

Ήταν γύρω στις 10 το πρωί όταν η σορός του άτυχου ανήλικου έφτασε στον οικισμό. Η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του τον «συνόδευσαν» στο σπίτι του με μια πομπή αυτοκινήτων ενώ την ίδια στιγμή ακούγονταν κόρνες και διάφορα τραγούδια από τα μεγάφωνα.

Όταν η νεκροφόρα με την σορό έφτασε στο σπίτι του 16χρονου τότε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

 



 

Χθες, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα ξέσπασαν επεισόδια για τον θάνατο του 16χρονου που είχαν ως αποτέλεσμα συλλήψεις και προσαγωγές.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις μετά τα χθεσινά επεισόδια – Νέα συγκέντρωση σήμερα έξω από τα Δικαστήρια

Στο μεταξύ, μέσα στην ημέρα αναμένεται η απόφαση για τον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο.Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα περάσει την πόρτα της φυλακής ή θα του επιβληθούν απλά περιοριστικοί όροι.

Ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας,μιλώντας στον ANT1 ανέφερε σχετικά με την διαδικασία «το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Οταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών.

Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε» .

Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί. Επαναλαμβάνοντας την υπερασπιστική του γραμμή τόνισε ότι ο ένστολος δεν ήθελε να πυροβολήσει και όταν το έκανε αντί η σφαίρα να πάει χαμηλά, εκεί που είχε στοχεύσει, χτύπησε τον 16χρονο λόγω του ανώμαλου εδάφους που είχε ως αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να αναποδογυρίσει.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του», είπε…

Και στη συνέχεια ανέφερε: «Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες»…

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως αν ζούσε ο 16χρονος θα αντιμετώπιζε  ποινική δίωξη για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών, το οποίο θεωρείται κακούργημα και επισύρει ποινή από 5 έως 15 χρόνια.

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This