Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε την πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό από τα 4,3 Ρίχτερ

Τόνισε όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Must Read

Σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:28 της Τετάρτης στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ενώ έγινε αισθητός και στην Αττική χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, πρόκειται για μετασεισμό του δυνατού σεισμού των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο σεισμό από το 4,3 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έχει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί» είπε και συνέχισε: «Έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Όπως σημείωσε ο Γ. Παπαδόπουλος με ανάρτησή του:

«Σεισμός μεγέθους Μ=4,3 στις 17.29 με επίκεντρο τα Νέα Στύρα της Ν. Εύβοιας, αισθητός και στην Αττική. Μετασεισμός του ισχυρότερου Μ=5,0 που έγινε το βράδυ 29.11.2022.
Είχα εκτιμήσει προ ημερών ότι μετασεισμοί άνω του Μ=4 δεν αποκλείονται. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε ομαλά εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία και ο σημερινός δεν ανατρέπει αυτή την εκτίμηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This