Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Γονείς έκλεισαν τις γραμμές των τρένων για τα κενά στα σχολεία των παιδιών τους

Σε συμβολική κατάληψη των γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Άδενδρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκηδόνος μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Μη έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης, οι γονείς απηυδισμένοι από τα κενά στα σχολεία των παιδιών τους και, ως εκ τούτου, από τις άπειρες σχολικές ώρες που χάνονται, αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, ζητώντας το αυτονόητο: την ενίσχυση των σχολικών δομών με εκπαιδευτικούς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι διαμαρτυρόμενοι θα μεταβούν στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα κενά στα ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε τουλάχιστον 9 ΓΕΛ της ευρύτερης περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης παρατηρούνται πάρα πολλά κενά.

Μόνο στην περίπτωση  του ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου, το 1/3 των μαθητών, ακριβώς λόγω της έλλειψης καθηγητών, κινδυνεύει με υποχρεωτική δυσμενή μετεγγραφή σε γειτονικό σχολείο.

Ενδεικτικά το πρόβλημα εντοπίζεται στα:

1) ΓΕΛ Αδένδρου 2) ΓΕΛ Καλοχωρίου 3) ΓΕΛ Αγ. Γεωργίου (Ασπροβάλτα)  4) ΓΕΛ Μαδύτου  5) ΓΕΛ Ρεντίνας (Σταυρός) 6) ΓΕΛ Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι)  7) 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις (Κολχικό) 8) ΓΕΛ Σοχού  9) 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων.

Οι μαθητές των εν λόγω σχολείων δεν έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα καμία ώρα διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα, όπως η Χημεία, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική, γεγονός που τους παρεμποδίζει στη γνώση και στην προετοιμασία για τις πανελλήνιες ή τους εξωθεί σε φροντιστηριακή διδασκαλία και οικονομική αφαίμαξη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η απόφαση για το ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς με έγγραφο της Δ’  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γνωστοποιείται ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού Γ’ Λυκείου, μεταξύ άλλων και στο συγκεκριμένο ΓΕΛ. Επίσης, σημειώνεται ότι δεν εγκρίνονται από τη Διεύθυνση και νέες πιστώσεις για αναπληρωτές καθηγητές, με αποτέλεσμα τα  κενά διδασκαλίας να εντείνονται συνεχώς. Το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών έφεραν στη Βουλή πριν λίγες μέρες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ