Θρίλερ με τον θάνατο κτηνοτρόφου στον Εύηνο, που είχε βρεθεί μόνο με τα εσώρουχά του

Must Read

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του 33χρονου κτηνοτρόφου Βασίλη Δημαρά, ο οποίος πριν από τρία χρόνια εντοπίστηκε νεκρός στον χείμαρρο Κουρκουτά που καταλήγει στον Εύηνο φορώντας μόνο το εσώρουχο και τις γαλότσες του!

Η υπόθεση με φόντο θησαυρούς με λίρες και αρχαία, θυμίζει κάτι από ταινία τρόμου καθώς αποκαλύφθηκε πως είναι πανομοιότυπη με εκείνη του 57χρονου βοσκού Κώστα Ζαχαρή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός λίγο καιρό νωρίτερα στο ίδιο σημείο και με την ίδια περιβολή με την οποία εντοπίστηκε ο 33χρονος!

Ο Βασίλης Δημαράς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, που ήταν κωφάλαλος, εντοπίστηκε νεκρός στις 3 Νοεμβρίου του 2016 στον ποταμό Εύηνο, φορώντας μόνο το εσώρουχο και τις γαλότσες του. Οι φήμες ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή γίνονται δεκάδες λαθρανασκαφές έχουν κάνει τους ντόπιους να πιστεύουν ότι ο άτυχος νέος ίσως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και κάποιοι τού έκλεισαν το στόμα. Την πεποίθηση των συγγενών του 33χρονου ότι έπεσε θύμα δολοφονίας και πως οι δράστες τη σκηνοθέτησαν για να φανεί ως δυστύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ματθαίος Τσούγκας.
«Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας απομακρύνθηκε, καθώς το θύμα δεν παρουσίαζε συμπεριφορές που θα οδηγούσαν σε τέτοια πράξη. Η περίπτωση να γλίστρησε και να έπεσε στο ποτάμι επίσης δεν εδραιώνεται, καθώς δεν θα πήγαινε για μπάνιο αργά απόγευμα Νοέμβρη, αφού δεν το συνήθιζε, ενώ φορούσε μπότες» εξήγησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούγκα, το γεγονός ότι στο πτερύγιο του αυτιού και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος εντοπίστηκε πήγμα αίματος τον οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Βασίλης χτυπήθηκε από θλον όργανο, ενδεχομένως τη λαβή όπλου: «Ίσως οι δράστες να τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και μετά να τον χτύπησαν. Τα ευρήματα δείχνουν πως έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και μετά τον έριξαν στο νερό, όπου κατέληξε. Σχέδιο των δραστών ήταν να στήσουν ένα σκηνικό πνιγμού» είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος ιατροδικαστής.
Πάντως, την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του ο άτυχος 33χρονος είχε ζητήσει από τον πατέρα του να αλλάξει το πρόγραμμά του με τη βοσκή των ζώων, γιατί είχε ένα ραντεβού, δείχνοντας προς το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός.
Την επομένη εντοπίστηκαν αρχικά το δίκυκλό του και έπειτα -κοντά στην όχθη- τα ρούχα του (ένα παντελόνι, μια κοντομάνικη μπλούζα και μια ζακέτα με φερμουάρ), ενώ αργότερα βρέθηκε η σορός του μέσα στο νερό. Η οικογένεια του 33χρονου Βασίλη Δημαρά κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων και την υπόθεση χειρίζεται η αντιεισαγγελέας Μεσολογγίου.
Όπως αποκαλύφθηκε στο «Φως στο τούνελ», πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί νεκρός στο ίδιο σημείο και ο 57χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής από το χωριό Αη Γιώργης Μεσολογγίου. Όπως ο Βασίλης, έτσι και ο Κώστας είχε βρεθεί με το εσώρουχο και τις μπότες του! Όπως είπε ο αδελφός του Ζαχαρή στην Αγγελική Νικολούλη που βρέθηκε στο σημείο, ο Κώστας βοσκούσε τα πρόβατά του και ίσως έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αη Γιώργη.
Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας και οι ντόπιοι αποκαλύπτουν ότι είναι συχνά τα περιστατικά λαθρανασκαφών από επίδοξους χρυσοθήρες που σκάβουν σαν μανιακοί για να εντοπίσουν χρυσάφι και «πέφτουν» πάνω σε αρχαία! Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι, ζαλισμένοι από τον «πυρετό» του χρυσού, καταστρέφουν ακόμα και εκκλησίες που βρίσκονται μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Εκτός όμως από τον ποταμό Εύηνο, εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους κυνηγούς θησαυρών έχει και ο βραχώδης ορεινός όγκος της Βαράσοβας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ 33ΧΡΟΝΟΥ

Πριν φύγει από τη ζωή, ο Βασίλης Δημαράς έκανε μια προσπάθεια να ρίξει φως στο μυστήριο, καθώς στο συρτάρι του βρέθηκαν διάφορα σημειώματα με κάποιες λέξεις-κλειδιά. Ψάχνοντας μετά τον θάνατο του παιδιού της τα προσωπικά του αντικείμενα, η τραγική μητέρα του εντόπισε με έκπληξη δύο σημειώματα που είχε γράψει ο Βασίλης. Διαβάζοντάς τα επιβεβαιώθηκαν όσα πίστευε η γυναίκα, ότι δηλαδή ο γιος της δεν έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ούτε ήταν θύμα δυστυχήματος, αλλά κάποιος ή κάποιοι τού έκαναν κακό.

Στο ένα σημείωμα έγραφε «Εγκλήματα Εύηνος» και στο άλλο το όνομα ενός αστυνομικού και κάποια χρηματικά ποσά. Όμως, κανείς από τους δικούς του ανθρώπους δεν γνώριζε σε τι ακριβώς αναφερόταν ή τι μπορεί να είχε δει. Σύμφωνα με το «Φως στο τούνελ», πριν εντοπιστεί νεκρός, ο Δημαράς είχε μιλήσει με έναν φίλο του από το χωριό και είχε αναφερθεί στο μοιραίο ραντεβού: «Πάω, παππού, κρίμα…» είχε ψελλίσει δείχνοντας προς το ποτάμι, όπου αργότερα εντοπίστηκε η σορός του! Ένας εργάτης που δούλευε εκείνη την περίοδο σε έργα οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή είπε πως είδε τον άτυχο 33χρονο να οδηγεί το μηχανάκι του και πίσω του να έχει έναν άγνωστο.
Ένα άλλο στοιχείο είναι πως πριν από λίγο καιρό ο Βασίλης είχε ζητήσει από τον γαμπρό του να του βρει μια συσκευή ανίχνευσης χρυσού. Ο αδελφός του αδικοχαμένου βοσκού Γιάννης Δημαράς είναι πεπεισμένος ότι ο 33χρονος έπεσε θύμα ανθρώπων που τον παρέσυραν σε ραντεβού θανάτου και έπειτα σκηνοθέτησαν τον πνιγμό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This