Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Ξανά στα… κάγκελα η ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη Πανελλαδική απεργία κατά του αναπτυξιακού νόμου

Φουντώνει τον απεργιακό αγώνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ όλη αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στον αναπτυξιακό νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες όχι μόνο για τον καθαρισμό, αλλά και για τον ηλεκτροφωτισμό και τη διατήρηση του πρασίνου στους δήμους.

Σήμερα πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους και την ίδια ημέρα όλα τα γκαράζ θα παραμείνουν κλειστά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού. Την Τετάρτη, μάλιστα, το πρωί στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία προ την πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συλλαλητήριο στις 11.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, οι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους.

Πέρα από τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες αναμένεται να ταλαιπωρηθούν την Τετάρτη λόγω και της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ μεταξύ 12.00 και 16.00.

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 11.00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17.00. Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ