«Περιμένω με αγωνία…» δήλωσε ο αστυνομικός, μετά τη νέα δίωξη σε βάρος του για το θάνατο του 16χρονου Ρομά

Αναμένεται να κληθεί εκ νέου στον ανακριτή, για τη συμπληρωματική απολογία του

Must Read

Ψύχραιμος (…) εμφανίστηκε ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, ο οποίος υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά του, στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση της νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ο εισαγγελέας, συγκεκριμένα, άσκησε νέα δίωξη, αυτή τη φορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, με τον 34χρονο να δηλώνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: «Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο ανακριτής, προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις, για τη νέα δίωξη σε βάρος μου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο».

Θυμίζουμε πως χθες Δευτέρα το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε ο 34χρονος να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, κι ενώ εισαγγελέας και ανακριτής ήρθαν σε κόντρα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τον αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία, με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, να δηλώνει σχετικά: «Και αυτή την φορά θα παρουσιαστούμε άμεσα ενώπιον του κ. Ανακριτού, για να αντιμετωπίσουμε την νέα ποινική δίωξη και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας τεθεί, για να βοηθήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».

«Πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά, δήλωσε σχετικά: «Περιμέναμε μία διαφορετική απόφαση από τη δικαιοσύνη, έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, εμείς πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα ξανακαλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει, γιατί αλλάζει η κατηγορία. Το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε. Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη, εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια τον μπαμπά, τη μαμά, τη γυναίκα, ρόλος μας είναι αυτός. Τι να κάνουμε άλλο».

Μετά και την συμπληρωματική απολογία του αστυνομικού, οι δικαστικές αρχές θα κληθούν να αποφασίσουν εκ νέου για την τύχη του.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This