Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Μέτσοβο: Στρατιώτες λιποθύμησαν μπροστά στον Υφυπουργό Άμυνας (video)

Παρατράγουδα υπήρξαν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις οποίες έδωσε το παρών και ο Υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συγκεκριμένα, στρατιώτες, που συμμετείχαν στην ετήσια εκδήλωση μνήμης – μνημόσυνο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Ιππικού – Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ) για τους ηρωικώς πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού κατά το Έπος του ’40, λιποθύμησαν, μετά την πολύωρη ορθοστασία στον ήλιο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σημειώθηκαν λιποθυμίες στρατιωτών που ήταν παρατεταγμένοι σε άγημα καθώς και του Στρατονόμου που παρέδιδε τα στεφάνια προς κατάθεση στους επισήμους.

Πολύωρη ορθοστασία και ζέστη

Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ενώ ο στρατονόμος κατέρρευσε, δήλωσε «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας» τόνισε.
Σύμφωνα με παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, οι στρατιώτες είχαν φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης από πολύ νωρίς – η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12:00 – με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να λιποθυμήσουν μην αντέχοντας την πολύωρη ορθοστασία και τον ήλιο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι χαρακτηριστική είναι η στάση των στρατονόμων οι οποίοι, έκαναν… πρόβες στο πώς θα παραδώσουν τα στεφάνια στους επίσημους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ