Ο Ρουμπάτης διενεργούσε υποκλοπές χωρίς να υπάρχει έγκριση από την εισαγγελέα της ΕΥΠ!

Διεκόπη για τις 11 Ιανουαρίου 2023 η δίκη για την «Greek Mafia» - Δικονομικό αδιέξοδο – Ο Ρουμπάτης «εξαφάνισε» τις ηχητικές συνομιλίες!

Must Read

Απορρίφθηκε, την Τρίτη 20/12, η δήλωση αποχής που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας, Στ. Κακαβιάς, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενους πρώην και νυν αστυνομικούς, δικηγόρους και ιδιώτες για το αδίκημα της δωροδοκίας (υπόθεση λεγόμενης «Greek Mafia»).

Ο κ. Κακαβιάς ζήτησε να απέχει από τη συνέχεια της δίκης, μετά την έγγραφη δήλωση κατηγορούμενου πρώην ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά του για δίκαιη δίκη, κατά σαφή παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ. Και τούτο, επειδή το Δικαστήριο αρνείται να εκδώσει απόφαση επί των ενστάσεων που έχει υποβάλει – μέσω του συνηγόρου του Γιάγκου Λαμπίρη – για το αν θα ληφθούν υπ’ όψιν ως αναγνωστέα έγγραφα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία έχουν καταγγελθεί ως πλαστά και χαλκευμένα από την ΕΥΠ.

Έτσι, ο κ. Κακαβιάς επανήλθε στην έδρα, αλλά στη συνέχεια, ο δικηγόρος Γιάγκος Λαμπίρης ζήτησε με αίτησή του, το Δικαστήριο να εκδώσει απόφαση πριν ξεκινήσει την απολογία του ο εντολέας του, ώστε να γνωρίζει αν ληφθούν υπ’ όψιν ή όχι έγγραφα που προσβλήθηκαν ως πλαστά. Σημειώνεται, ότι τα εν λόγω έγγραφα αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες από την ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017, διοικητής της οποίας ήταν τότε ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Η αίτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«…Η επιφύλαξη του Δικαστηρίου Σας περί του αν θα λάβει υπ’ όψιν του «έγγραφα» τα οποία προσβλήθηκαν ως ΠΛΑΣΤΑ, θα μπορούσε να έχει νόμιμη δικαιολογητική βάση μέχρι του σημείου ενάρξεως της απολογίας μου.

Αντικειμενικά η επιφύλαξη αυτή παύει να έχει οποιαδήποτε νομική βάση μετά την έναρξη της απολογίας μου και τούτο διότι είναι προφανές ότι θα κληθώ να απαντήσω σε ερωτήσεις αναφορικά με το περιεχόμενο πλαστών και κατασκευασμένων εγγράφων και λοιπών παράνομων και απαγορευμένων αποδεικτικών μέσων, για τα οποία ανεξαρτήτως της επιφύλαξής Σας αν θα τα λάβετε υπ’ όψιν ή όχι, τα νομιμοποιείτε κατ’ ουσίαν κρυφίως, άνευ εκδόσεως σχετικής αποφάσεως, που αυταπόδεικτα πλήττει καίρια υπερασπιστικά δικαιώματά μου και δη της σιωπής και μη αυτοενοχοποίησής μου…».

Έτσι, ο πρόεδρος μην έχοντας άλλη διέξοδο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία, περίπου επί δίωρο, προκειμένου το Δικαστήριο να εκδώσει παρεπίμπτουσα απόφαση.

Οι παράνομες παρακολουθήσεις του Ρουμπάτη για… λόγους εθνικής ασφάλειας!

Τελικά, το Δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να μην λάβει υπ’ όψιν, κατά την έκδοση της απόφασης για την ουσία της υπόθεσης, τις υποκλοπές που είχε διαπράξει σε βάρος του πρώην υποστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης χωρίς να υπάρχει διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα αλλά και έγκριση από τον εισαγγελέα Εφετών.

Ακόμη, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με την ίδια παρεπίμπτουσα απόφαση, έκρινε με ψήφους δύο υπέρ και ένα κατά, ότι θα λάβει υπ’ όψιν μόνο τις πρόχειρα απομαγνητοφωνηθείσες από την ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων, για τις οποίες υπήρχαν σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, για «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ένα μέλος της σύνθεσης όμως υποστήριξε, ότι ούτε αυτές έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν, αφού δεν έχουν συνταχθεί νόμιμες εκθέσεις απομαγνητοφώνησης σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι την ίδια άποψη έχει εκφράσει από την αρχή της δίκης και ο εισαγγελέας έδρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Δικονομικό αδιέξοδο – Ο Ρουμπάτης «εξαφάνισε» τις ηχητικές συνομιλίες!

Η δίκη τελικά διακόπηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2023. Ωστόσο, το Δικαστήριο αναμένεται να αντιμετωπίσει δικονομικό αδιέξοδο, αφού οι με εισαγγελικές διατάξεις νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες από την ΕΥΠ, την περίοδο Αύγουστος 2015 έως Αύγουστος 2016, ουδέποτε προσκομίστηκαν από τον κ. Ρουμπάτη ενώπιον της Δικαιοσύνης…

Αντί των ηχητικών ντοκουμέντων, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ προσκόμισε χειρόγραφες δήθεν απομαγνητοφωνήσεις, από άγνωστους υπαλλήλους της ΕΥΠ, τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων, οι περισσότερες των οποίων είναι περιγραφικές.

Για παράδειγμα, οι άγνωστοι ωτακουστές του Ρουμπάτη αναφέρουν ότι ο Γιώργος Φ. μιλάει με τον Γιάννη Ψ. και «υβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ» σε μία δήθεν απομαγνητοφώνηση!

Σε άλλη μία, ο πάντα άγνωστος ωτακουστής αναγράφει ότι «κατά την πρώτη ακρόαση της συνομιλίας εκτίμησα ότι είναι συνθηματική και ότι ο Γ.Χ. μετέφερε “αυτά που έλαβε” στους υπόλοιπους της παρέας. Ακούγοντάς την όμως ξανά και ξανά και μπαίνοντας παράλληλα στη διαδικασία αντιγραφής της, αλλάζω την αρχική μου εκτίμηση. Στην συνομιλία δεν υπονοείται κάτι διαφορετικό από αυτό που ακριβώς εκφράζεται. Ο Γ.Χ. φαίνεται να έφαγε μαζί με την κόρη του και τις φίλες της. Ωστόσο, θεωρώ σκόπιμο τη συνομιλία αυτή να την επεξεργαστεί και ο πρωινός ακροατής για να έχετε και μία δεύτερη εωθινή αυτή τη φορά εκτίμηση»!!!

Και οι ωτακουστές συνεχίζουν απτόητοι σε μία ακόμη απομαγνητοφώνηση «ο Λ. βρίσκεται μαζί με τον Γκ. Στο γραφείο του τελευταίου και τηλεφωνεί στον Κ. για να του προτείνει να συναντηθούν σήμερα ή αύριο για καφέ ή προβατίνα…».

Με εκατοντάδες παρομοίου ύφους απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο Γ. Ρουμπάτης κατάφερε, δυστυχώς, να πείσει μερίδα πολιτικών και δημοσιογράφων ότι «κυνηγούσε» δήθεν την GreekMafia που δωροδοκούσε αρμόδιους κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να προστατεύουν έναντι αμοιβής οίκους ανοχής, μασατζίδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Το newsbreak.gr εδώ και πολλούς μήνες έχει αποκαλύψει, ότι μοναδικός σκοπός του κ. Ρουμπάτη ήταν μέσω των παρακολουθήσεων αυτών (όπως για παράδειγμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ) να καταγράφει τις συνομιλίες του τότε πολιτικού του προϊσταμένου και υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, της τότε ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

Νίκος Τόσκας

Με βάση αυτές τις παράνομες παρακολουθήσεις, αποστρατεύθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 σημαντικοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και μετατέθηκαν δυσμενώς άλλοι, προκειμένου να αντικατασταθούν από έμπιστα στον κ. Ρουμπάτη πρόσωπα.

Εάν ο κ. Ρουμπάτης νομίζει ότι θίγεται, τον προκαλούμε αύριο κιόλας να παραδώσει στη Δικαιοσύνη τις περίπου 46.000 ηχητικές συνομιλίες που υποτίθεται ότι αφορούν στη δράση της Greek Mafia και έχουν… χαθεί σε κάποια συρτάρια της ΕΥΠ. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται περίπου 9.000 συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ. Εκτός και αν τις πήρε ο ίδιος σπίτι του όταν… άλλαξε δουλειά.

Να θυμίσουμε, πως όταν στις 24 Ιουνίου 2022 κατέθεσε ως μάρτυρας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τη λεγόμενη Greek Mafia είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση! Πρόσθεσε ότι εκείνος απλώς διαβίβασε, τον Δεκέμβριο του 2016, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μία έκθεση της υπηρεσίας του. Και συμπλήρωσε, ότι κακώς βρίσκονταν μέσα στη δικογραφία οι προχείρως απομαγνητοφωνηθείσες συνομιλίες υπαλλήλων της υπηρεσίας του.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουμπάτης επικαλέσθηκε το υπηρεσιακό απόρρητο αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του Δικαστηρίου του εισαγγελέα της έδρας και των λοιπών παραγόντων της δίκης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This