Έτσι κινούνται οι δουλέμποροι στον Έβρο

Βίντεο-ντοκουμέντο

Must Read

Η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αποτυπώνει τις κινήσεις των δουλεμπόρων, οι οποίοι μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντάς τους ακόμα και σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διακινητές μέλη του κυκλώματος (ένα εξ αυτών εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές Αρχές) πρόσφεραν «πλήρη πακέτα» μεταφοράς και παραλάμβαναν τους ανθρώπους από δασική περιοχή για να τους πάνε σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις.




Στόχος ήταν από εκεί, να φύγουν αεροπορικώς για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για όσους προτιμούσαν την οδική διαφυγή, υπήρχε και η επιλογή των Σκοπίων και από εκεί μέσω Σερβίας να βρεθούν στη βόρεια Ευρώπη.

Οι παράτυποι μετανάστες έδιναν προκαταβολικά την αμοιβή στους διακινητές μέσω του συστήματος πληρωμών «Hawala» και κυμαινόταν για κάθε στάδιο μεταφοράς από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό έναν Σύρο (και μέλη από το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Συρία), ήταν ένα αραβικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προχώρησε σε 18 συλλήψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση λαθροδιακίνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This