Ρίγη συγκίνησης για τον τυφλό αριστούχο φοιτητή από το ΑΠΘ – Πώς περιγράφει το «ταξίδι» στη σχολή

Must Read

Παράδειγμα για την δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής του αποτελεί ο Σεβαστός Κουμτζής, ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ. Ο νεαρός άνδρας μίλησε για τις δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του πτυχίο του.

Στην ερώτηση, δε, πώς γίνεται να αριστεύσει σε μία απαιτητική σχολή ένας φοιτητής με απώλεια όρασης, ο Σεβαστός απάντησε: «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και απαιτητικό το ταξίδι αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα».

Οπως είπε ο αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ, ήταν οι καθηγητές του αλλά και οι δικοί του άνθρωποι που τον στήριξαν με πρώτο τον αδερφό του, Αργύρη, ο οποίος το 2014 αποτέλεσε την αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που μέχρι τότε δεν μπορούσαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This