Ελλάδα και ΕΕ σφίγγουν τον κλοιό στα σύνορα του Έβρου

«Το 2023 η Ελλάδα σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μήκος ενός χαλύβδινου τείχους στα σύνορα»

Must Read

Εντατικές είναι πλέον οι περιπολίες στον ποταμό Εβρο, από τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις Εβριτών και του Associated Press, που παρουσίασε εκτεταμένο ρεπορτάζ από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

Ο αστυνόμος Κωνσταντίνος Τσολακίδης και άλλοι τρεις συνοριοφύλακες, σύμφωνα με το Πρακτορείο, ξεκίνησαν περιπολία με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Εβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το δημοσίευμα περιγράφει τη διαδρομή και τις φυσικές δυσκολίες, ενώ γίνεται επίσης αναφορά πως πρόκειται για ένα από τα πιο στρατιωτικοποιημένα σημεία, καθώς η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση εργάζονται για να βρουν τρόπους να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα από την Τουρκία. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη πως το 2023 η Ελλάδα σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μήκος ενός χαλύβδινου συνοριακού τείχους.

«Το 2023 η Ελλάδα σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μήκος ενός χαλύβδινου τείχους στα σύνορα. Η κατασκευή, ύψους πέντε μέτρων, που αποτελείται από στιβαρές χαλύβδινες κολόνες, έχει στηρίγματα θεμελίωσης με βάθος έως και 10 μέτρων και καλύπτεται με συρματόπλεγμα. Σε περιοχές που ελέγχονται από τον Στρατό στην ελληνική πλευρά των συνόρων, η ΕΕ χρηματοδοτεί και δοκιμάζει ένα προηγμένο δίκτυο επιτήρησης που χρησιμοποιεί λογισμικό μηχανικής εκμάθησης και μια σειρά σταθερών και κινητών καμερών και αισθητήρων για τον εντοπισμό των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This