Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Παραλία για ΑμεΑ και φέτος στην Αλεξανδρούπολη

Με στόχο να γίνει πιο όμορφο και δροσερό το καλοκαίρι των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τοποθέτησε για τρίτη συνεχή χρονιά το σύστημα Seatrack στη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ. Τα άτομα με αναπηρία μπορούν και φέτος να επισκέπτονται τη δημοτική παραλία χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, απλά με την επίδειξη της κάρτας αναπηρίας τους.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, το Seatrack είναι ένα σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητό διάδρομο πρόσβασης ΑμεΑ, αμφίβιο όχημα, κινητή τουαλέτα και αποδυτήρια ΑμεΑ, ειδικό κάδο απορριμμάτων και ειδικές πληροφοριακές πινακίδες.

Μάλιστα, πρόκειται για εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, που επιτρέπει στα ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα κι ένα καροτσάκι, το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία, επιτρέποντας στα ΑμεΑ να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, αλλά και να επιστρέψουν στην παραλία, με τη χρήση ενός χειριστηρίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το Seatrack απευθύνεται σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως: άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς με Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε υποβάλλει αίτηση στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να τοποθετηθούν σε τέσσερις (4) παραλίες της Αλεξανδρούπολης Seatrack και όργανα, τα οποία θα διευκολύνουν τους λουόμενους ΑμεΑ.

Οι άλλες τρεις παραλίες, στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθούν τα εν λόγω συστήματα μέχρι το καλοκαίρι του 2020, είναι: η παραλία της Χηλής, το “Δελφίνι” και η παραλία ανάμεσα σε Κυανή Ακτή – Αγία Παρασκευή.

Πηγή: www.e-evros.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ