Παρασκευή 18/6/2021

Το ίδρυμα Ωνάση κάνει ό,τι δεν έκανε το κράτος: Αναβαθμίζει ανελκυστήρα και φωτισμό στην Ακρόπολη!

Το ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει την εγκατάσταση νέου σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη, καθώς και την αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού του Ιερού Βράχου. Η είδηση προέκυψε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, στη θέση του υπάρχοντος αναβατορίου θα τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης, όσον αφορά τις υποδομές φωτισμού, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2004 προβλέπεται συνολική αναβάθμισή τους με βάση την αρχική μελέτη, ώστε να αναδειχτούν εκ νέου οι γραμμές και οι σκιάσεις των μνημείων και του βράχου από τον νέας γενιάς φωτισμό στη νυχτερινή Αθήνα.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος. Τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημεία και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Στη συνάντηση, παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Να σημειωθεί ότι το newsbreak.gr έχει γράψει και στο παρελθόν πως αυτή η αναβάθμιση έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού από… το κράτος, γιατί αν μη τι άλλο στην Ελλάδα του 2019 είναι ντροπή να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με χαλασμένους ανελκυστήρες σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ