Ταλαιπωρία στα κτηματολογικά γραφεία!

Για δραματική υποστελέχωση κάνει λόγο σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς  ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός 

Must Read

Καθημερινά επιδεινούμενη είναι για τους συναλλασσόμενους η κατάσταση στα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία της Αττικής.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός κάνει λόγο για δραματική υποστελέχωση, μακρόχρονες καθυστερήσεις και τριτοκοσμικές εικόνες, με τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες να προσέρχονται έξω από τα κλειστά καταστήματα από τα «μαύρα μεσάνυχτα» για να σχηματίσουν μια άτυπη λίστα «ουράς», εν όψει της αρχής της χρονικής προτεραιότητας που ισχύει στο εμπράγματο δίκαιο. «Περαιτέρω οι καθυστερήσεις στη χορήγηση πιστοποιητικών, στις μεταγραφές, στις κτηματολογικές διορθώσεις κ.λπ. εγγραφές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, από τις οποίες έπρεπε η σύγχρονη ελληνική Πολιτεία να έχει αποστασιοποιηθεί καιρό, δεν βαρύνουν μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά βλάπτουν σοβαρά την ελληνική οικονομία σε έναν νευραλγικό τομέα: αυτόν της κτηματαγοράς» αναφέρει ο κ. Βερβεσός στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου Δημήτριο Σταθάκη. Επισημαίνει ότι σε αυτή την αλγεινή πραγματικότητα ήρθε να προστεθεί σωρευτικά και το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών, το μεγαλύτερο της Αττικής, με πλήθος πράξεων και συναλλαγών, όπου η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.

«Οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκθέτουν τη χώρα και τη συντεταγμένη Πολιτεία, και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να παύσουν να υπάρχουν. Επειδή η ταλαιπωρία δικηγόρων και πολιτών δεν έχει προηγούμενο, για μια ακόμα φορά, με τον πλέον έντονο και πανηγυρικό τρόπο το δικηγορικό σώμα ζητεί από τους συναρμόδιους παράγοντες να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλειφθεί αυτή η κατάσταση, που απάδει στην αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, τραυματίζει βαθιά την οικονομία της χώρας αλλά και τη δημόσια εικόνα της ελληνικής Πολιτείας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ. Την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα κτηματολογικά γραφεία είχαν αναδείξει πρόσφατα και οι συμβολαιογράφοι, επισημαίνοντας ότι σημειώνονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταχώριση των συμβολαίων, που πολλές φορές υπερβαίνουν ακόμη και το έτος, όπως καθυστερήσεις σημειώνονται και στη χορήγηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών. Στάθηκαν επίσης στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης των κτηματολογικών γραφείων με έμπειρο και κατάλληλο προσωπικό, εξηγώντας ότι η δυσλειτουργία στο Κτηματολόγιο επηρεάζει την ασφάλεια και την ταχύτητα των συναλλαγών, πλήττοντας έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, που είναι οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Στην υποστελέχωση των κτηματολογικών γραφείων έχει αναφερθεί και το Σωματείο Εργαζομένων του Κτηματολογίου, τονίζοντας ότι πολλοί υπάλληλοι από τα καταργημένα υποθηκοφυλακεία συνταξιοδοτήθηκαν ή δεν εντάχθηκαν στον φορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This