Αντί να χτυπήσει το κουδούνι, βρήκαν λουκέτο οι μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω

Να τι συμβαίνει στα σχολεία μας εν έτει 2023...

Must Read

Απίστευτα πράγματα είναι τα όσα συνέβησαν σήμερα Δευτέρα στο 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, όταν οι μαθητές που πήγαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αντί να ακούσουν το κουδούνι να χτυπάει, βρήκαν λουκέτο στον πόρτα του σχολείου!

Σύμφωνα με καταγγελίες, νωρίς το πρωί περίπου στις 7, άντρες εταιρείας σεκιούριτι πήδηξαν στο σχολείο, έσπασαν τα λουκέτα και άρχισαν να φυλάνε την είσοδο, καθώς σύμφωνα και με την ανακοίνωση του δήμου, η οποία τοποθετήθηκε στην εξώπορτα του σχολείου: «Αποφασίζουμε την αναγκαστική αναστολή λειτουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, επί των οδών Σαλαμίνος 10 και Κατσαρού, για τρεις (3) ημέρες από 9/1/2023 έως 11/1/2023 λόγω της ως άνω διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης».

Τι συνέβη όμως και οι μαθητές με τους γονείς τους έχουν μπει σε περιπέτειες; Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, κληρονόμοι της οικογένειας Ζαμπέτα, μίσθωναν το κτίριο στον Δήμο Αιγάλεω. Όταν έληξε η μίσθωση η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει την παράτασή της. Όμως η νέα διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Γκίκα δεν πλήρωσε τα μισθώματα με αποτέλεσμα την έξωση με δικαστική απόφαση!

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο στο άνοιγμα του σχολείου. Με τη διαφορά ότι τότε ο δήμαρχος είχε αποφασίσει να προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του ακινήτου. Ο δε δήμαρχος Γιάννης Γκίκας όταν σήμερα τον ρωτούσαν τι έγινε με την απαλλοτρίωση, η απάντηση που έδινε είναι ότι ο φάκελος βρίσκεται στην περιφέρεια, στην αποκεντρωμένη διοίκηση!

Να σημειωθεί πως λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις εορταστικές διακοπές, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε θέμα που αφορούσε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, μια μητέρα δικηγόρος αποκάλυψε ότι στο Κτηματολόγιο εντόπισε πως ένας από τους τέσσερις κληρονόμους δεν έχει αποδεχτεί την κληρονομιά ωστόσο εμφανίζεται να εκπροσωπείται στις δικαστικές αποφάσεις σαν να πρόκειται για τέσσερις, ενώ θα έπρεπε να ήταν τρεις και η πλευρά του δημοσίου για το υπόλοιπο 10% εξ αδιαιρέτου του ακινήτου.

Η αντίδραση των γονέων

Όπως ήταν αναμενόμενο η απαράδεκτη κατάσταση προκάλεσε τις αντιδράσεις των γονιών, που βρέθηκαν έξω από το σχολείο καταγγέλλοντας και ψάχνοντας λύση στο σοβαρό πρόβλημα.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω εξέδωσε καταγγελία αναφέροντας:

«Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι τα παιδιά μας για άλλη μια φορά πετάχτηκαν στον δρόμο…

Σήμερα σαν τους κλέφτες οι δικαστικοί επιμελητές μέσα στα σκοτάδια ήρθαν και έβαλαν λουκέτο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Δεν σέβεστε μπροστά στα συμφέροντά σας τα παιδιά μας… Παιδιά 7, 8 και 9 ετών. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχόμασταν δεύτερο λουκέτο. Τώρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου…

Υπάρχει απόφαση για αναγκαστική απαλλοτρίωση που τρέχει και εσείς θέλετε να παραδώσετε το σχολείο… Αλήθεια ποια ανάγκη σας το υπαγορεύει… Τόσο μίσος εναντίον ενός σχολείου εναντίων των παιδιών μας και του δικαιώματός τους στη μόρφωση:

Καλούμε άμεσα τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να κάνουν πράξη την αναγκαστική απαλλοτρίωση! Δεν θα στοιβαχτούν τα παιδιά μας σαν τα ποντίκια! Ούτε να σκέφτεστε το σενάριο πρωί – απόγευμα… ΟΥΤΕ ΚΑΝ…

Καλούμε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν θέση και να μη σύρονται πίσω από αποφάσεις μιας μειοψηφίας καταδικασμένης στη συνείδηση του λαού του Αιγάλεω… Μην προχωρήσει σε καμία μετεγκατάσταση/συγχώνευση του 9ou Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Εξάλλου υπάρχει ομόφωνη απόφαση για αναγκαστική απαλλοτρίωση! Κύριοι, είστε επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας! ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Δεν μας αρέσουν οι ιστορικές αναφορές αλλά ντροπή και στους ιδιοκτήτες του κτιρίου για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τα παιδιά μας είναι και αυτοί υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί…».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγάλεω καταγγέλλοντας διαχρονικό ναυάγιο από πλευράς δήμου και κρατικών υπηρεσιών:

«Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει το διαχρονικό ναυάγιο των Διοικήσεων του Δήμου, και της εποπτεύουσας Πολιτείας, που έχει ως δραματική συνέπεια το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να βρίσκεται και σήμερα πάλι ανέστιο, χωρίς σχολικό κτίριο, μετά από τόσο χρόνια λειτουργίας και εναλλαγές Δημοτικών Διοικήσεων, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες.

Αν και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύουν τη Διοίκηση για τη διασφάλιση λειτουργίας του σχολείου στο κτίριο που στεγάζεται, τελικώς οι απαιτούμενες ενέργειες δεν υλοποιήθηκαν με τραγική συνέπεια το σημερινό λουκέτο στην πόρτα του σχολείου!

Σήμερα, στο δημιουργημένο αδιέξοδο του “ναυαγίου” σχετικά με το κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, “προτείνονται λύσεις” σαφώς κατώτερες της Παιδείας που θέλουμε και αξίζουν τα παιδιά μας.

Αντί να συζητούμε για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της Παιδείας στον τόπο μας, μιλάμε για συρρίκνωση. Ντροπή!

Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο και η προοπτική συγχώνευσης ή μετεγκατάστασης ή απογευματινής λειτουργίας, υποβαθμίζει το Σχολείο, πόσο μάλλον την Παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας!»

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This