Ο έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η αντίδραση της Φρειδερίκης

«Η Φρειδερίκη τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει» είχε αποκαλύψει η Αλίκη

Must Read

Ο έρωτας του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly» απασχολούσε τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ την δεκαετία του 60. Με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έρχεται ξανά στο προσκήνιο ο έρωτας του για την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια που σύμφωνα με τις φήμες, είχε προκαλέσει την οργή της Φρειδερίκης.

Το 1959 ο Κωνσταντίνος παρακολούθησε μαζί με τις αδερφές του την παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Τόπος στα νιάτα». Εκεί, στα παρασκήνια του Θεάτρου Μουσούρη γνωρίστηκε με την εντυπωσιακή ηθοποιό και ξεκίνησε η φημολογία για τον έρωτά τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο τότε πρίγκιπας έστελνε στην Αλίκη κάθε μέρα μια ανθοδέσμη με κίτρινα τριαντάφυλλα.

Μάλιστα λέγεται ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στις μυστικές συναντήσεις του πρίγκηπα με την ηθοποιό.

Σε συνέντευξή της η Αλίκη Βουγιουκλάκη, 30 χρόνια μετά, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το περιστατικό που σημειώθηκε το 1962, στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όταν κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας παράστασης, μπήκε ο πρίγκηπας και όλοι σηκώθηκαν να τον χαιρετίσουν. Η ίδια η Αλίκη όμως παρέμεινε καθισμένη και άπλωσε το χέρι της στον Κωνσταντίνο για να της κάνει χειροφίλημα. Μια ημέρα μετά, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έγραφαν για μεγάλο σκάνδαλο…

«Ήμουν θυμωμένη μαζί του», είχε δηλώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ίδιος την ρώτησε έπειτα αν ο Κωνσταντίνος ήταν ερωτευμένος μαζί της και αν ερχόταν στο θέατρο για να δει τις πρόβες της.

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του» απάντησε η Βουγιουκλάκη. Τότε ο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις φήμες για την οργή της Φρειδερίκης.

«Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε. Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το “Ωραία μου κυρία”. Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος. Θα μπορούσα μόνο με διαβατήριο αυτό το ειδύλλιο, γιατί ο ξένος Τύπος το είχε κύριο θέμα, να κατακτήσω τον ξένο κινηματογράφο, το Χόλιγουντ, την Αμερική. Δεν πήγα όμως στις Κάννες, γιατί δεν με άφησε ο Φίνος» είπε η Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο τέως βασιλιάς σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, το 2014 είχε μιλήσει για τον έρωτά του με την κορυφαία Ελληνίδα πρωταγωνίστρια: «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος. Μάλιστα μια φορά πρόσφατα η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;» είχε δηλώσει μιλώντας στον Τάσο Τρύφωνος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This