Συνεδριάζει για τον Ντογιάκο το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Δεκτό το αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ, με το οποίο ζητούσε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου

Must Read

Έκτακτη συνεδρίαση για την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου που «φρενάρει» την έρευνα της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, θα πραγματοποιήσει το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης θα συνεδριάσει και για το θέμα της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού.

Σύμφωνα με το documento.gr, το προεδρείο της Ένωσης έκανε δεκτό το αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ, με το οποίο ζητούσε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αίτημά τους, έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, ανέφεραν ότι η γνωμοδότηση Ντογιάκου, «προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ΑΔΑΕ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στον νομικό κόσμο, ενώ μόλις χθες, μετά από την κοινή δήλωση 16 Καθηγητών συνταγματικού δικαίου που κατακεραύνωσαν τις μεθοδεύσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία εκφράζει την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του αναφορικά με την γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This