Ανακαινίστηκε η εκκλησία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στη μνήμη της Μαρίας Πατέρα – Συγκίνηση στα εγκαίνια

Must Read

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και σήμερα έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η ανακαίνιση του ιστορικού ναού που αποτελεί καταφύγιο πίστης για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, έγινε με δωρεά του εφοπλιστή Νικόλαου Πατέρα, στη μνήμη της αδελφής του Μαρίας Πατέρα η οποία «έφυγε» τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου του 2021, αθόρυβα και γαλήνια, για τη γειτονιά των αγγέλων, σε ηλικία 60 ετών.

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να ανακαινίσουμε αυτόν τον ιστορικό ναό, μέσα στον χώρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός» δήλωσε ο κ. Πατέρας και ευχαρίστησε το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το «τεράστιο έργο» τους.

Πρόκειται για τον ιστορικό ναό του θεραπευτηρίου που θεμελιώθηκε στις 25 Μαρτίου του 1912 και άρχισε να λειτουργεί το 1913. Η ιστορία του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και την εξέλιξη της Αθήνας, αλλά και με την οικογένεια Πατέρα. Το 1974 εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον ευεργέτη εφοπλιστή Ιωάννη Διαμαντή – Πατέρα για την ανέγερση νέας πτέρυγας προς νοσηλεία των ναυτικών.

Ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας επισκεπτόταν τον ναό κατά την διάρκεια της ανακαίνισής του για να δει την πορεία των εργασιών

Η σύμβαση δωρεάς που υπεγράφη το 1975 ανερχόταν στο ποσόν των 5.000.000 δολαρίων και προέβλεπε την ανέγερση πτέρυγας τριών ορόφων δύναμης 150 κλινών. Με συμπληρωματικές δαπάνες της Πολιτείας προστέθηκαν δύο επιπλέον όροφοι και η συνολική δύναμη της νέας πτέρυγας ανήλθε στις 250 κλίνες. Στις 18 Ιουλίου 1977 θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του ιδρύματος, λαμβάνοντας το όνομα του δωρητή: Πτέρυγα Ιωάννου Διαμαντή – Πατέρα.

Ο Διαμαντής και η Αναστασία Πατέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This