Συγκρούσεις Γεωπολιτικής Ισχύος και Ενεργειακοί Ανταγωνισμοί στη Ν/Α Μεσόγειο

Must Read

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει μια σφαιρική και διεπιστημονική ανάλυση των περιφερειακών κρίσεων και των ενεργειακών ανταγωνισμών που εξελίσσονται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και επηρεάζουν τις πολιτικές των κρατών της περιοχής.

Οι ενότητες του προγράμματος εστιάζουν στην περιγραφή και ανάλυση των διακρατικών κρίσεων της περιοχής, των εμφύλιων συρράξεων και των ενεργειακών ανταγωνισμών που έχουν επηρεάσει και εξακολουθούν να επηρεάζουν μια περιοχή που είναι κομβική για την παγκόσμια ισορροπία. Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, μια πολυδιάστατη προσέγγιση των διαφορετικών παραμέτρων που επιδρούν στην εξέλιξη των ενεργειακών ανταγωνισμών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και κατ’ επέκταση στην πολιτικο-οικονομική κατάσταση των κρατών της περιοχής.

Από την επίδραση των ιστορικών και πολιτικών παραμέτρων που έχουν καθορίσει την εύθραυστη ισορροπία της περιοχής, τον κρίσιμο ρόλο της ενέργειας σε αυτήν και τον σχεδιασμό νέων διόδων μεταφοράς φυσικού αερίου έως την επέκταση των περιφερειακών ανταγωνισμών στη δορυφορική και διαστημική τεχνολογία, το πρόγραμμα επιδιώκει να παρουσιάσει μια πολυδιάστατη εικόνα των βασικών και αναδυόμενων γεωπολιτικών και ενεργειακών ζητημάτων. Επιπλέον, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τη χρήση γεωγραφικών, γεωλογικών και τεχνολογικών μεθόδων, καθώς και μεθόδων ανάλυσης δεδομένων, προκειμένου να αποκτήσουν βαθύτερη και πολύπλευρη κατανόηση των ζητημάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: Αποφοίτους Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων, Στρατιωτικούς, Δημοσιογράφους, Νομικούς, Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, Στελέχη Διεθνών και Ημεδαπών Οργανισμών και Υπουργείων, Ενδιαφερόμενους Πολίτες.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Ιωάννης Μάζης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Ε.Κ.Π.Α.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 25/11/2022 – 13/01/2023
Έναρξη Μαθημάτων: 16/01/2023

Στοιχεία Επικοινωνίας: 210.368.9575 – [email protected]

Τέλη: 900€

Περισσότερα: https://site.cce.uoa.gr/courses-detailed/1281

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This