Πως η «γαλάζια» Δέσποινα Τσαγδή παραμένει διοικήτρια του ΨΝΑ αν και συμπλήρωσε τα 75 της

Η εκλεκτή της ΝΔ τοποθετούσε την κόρη της σε διάφορες θέσεις

Must Read

Τα παλιά χρόνια συνηθίζαμε να λέμε πως το κράτος γίνεται λάφυρο στα χέρια των κυβερνήσεων και των δικών τους παιδιών. Το επιτελικό κράτος όμως το «απογείωσε», μετατρέποντας το κράτος σε πεδίο, κάνοντάς το «παιχνίδι» όχι μόνο για τα «γαλάζια» παιδιά, αλλά και για τα παιδιά των παιδιών τους!

Η υπόθεση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας είναι ενδεικτική, καθώς η κυβέρνηση διόρισε διοικήτρια ένα συνταξιοδοτημένο «γαλάζιο» στέλεχος ηλικίας… 70 ετών, και αυτή με τη σειρά της τοποθετούσε την κόρη της σε διάφορες επιτροπές προμήθειας υλικών, αξιοποίησης ακινήτων, αλλά και επιθεώρησης έργων του νοσοκομείου.

Η ιστορία της Δέσποινας Τσαγδή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας αρχίζει το 2019, όταν η Ν.Δ. ανέλαβε την κυβέρνηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, και παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κυβέρνηση έσπευσε να τοποθετήσει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο την εδώ και πολλά χρόνια πιστή στη «γαλάζια» παράταξη Δέσποινα Τσαγδή. Η ίδια, άλλωστε, στο παρελθόν έχει διοριστεί σε διάφορες θέσεις εντός ή πέριξ του υπουργείου Υγείας.

Μια σύντομη έρευνα αποδεικνύει πως η κυρία Τσαγδή έχει διατελέσει:

  • προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του ΨΝΑ,
  • διοικήτρια στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ» – Παίδων Πεντέλης και στο «Αγία Βαρβάρα» επί Αντώνη Σαμαρά και υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη,
  • γενική διευθύντρια στο υπουργείο Υγείας.

Ως εδώ κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως όλα βαίνουν σύμφωνα με το άτυπο μεταπολιτευτικό πρωτόκολλο, ακόμα και αν η ίδια είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τις απαιτήσεις μιας τέτοιας θέσης. Αυτό, ωστόσο, που… αναβαθμίζει την κυρία Τσαγδή σε είδηση είναι το γεγονός πως η ίδια τοποθετούσε ή ανεχόταν την τοποθέτηση της κόρης της ως μέλος σε διάφορες επιτροπές προμήθειας υλικών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», σε επιτροπές προμήθειας υλικών αλλά και ανάπτυξης μονάδων υγείας, η κόρη της Δέσποινας Τσαγδή, Παρασκευή Τσαγδή, εμφανίζεται να «φιγουράρει» μεταξύ των υπευθύνων ή των αξιολογητών έργων πολλών χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Και το ερώτημα που τίθεται ευθέως προς τη διοικήτρια του νοσοκομείου αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι πόσο νόμιμο αλλά και πόσο ηθικό είναι η κόρη της διοικήτριας να διορίζεται σε επιτροπές του νοσοκομείου;

Τα ερωτήματα, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το υπουργείο Υγείας εξετάζει σήμερα την ανανέωση της θητείας της διοικήτριας του νοσοκομείου, που έχει ξεπεράσει τα 74 έτη, οδεύοντας προς τα 75α γενέθλιά της.

Στερείται άραγε η κυβέρνηση των αρίστων που θα έφερνε τους managers για να «απογειώσουν» τη χώρα και τη δημόσια διοίκηση, ή το υπουργείο απλά ξεπληρώνει γραμμάτια που δεν γνωρίζουμε στην κυρία Τσαγδή;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This