Ζούγκλα το Κολλέγιο Αθηνών

Ο Συνολάκης, που έλεγε ότι θα εκκένωνε το Μάτι σε 10 λεπτά, δεν κατάφερε να προστατέψει το πάλαι ποτέ καλύτερο σχολείο της Ελλάδας

Must Read

Αυτά που καλύπταμε δημοσιογραφικά με ρεπορτάζ για τα ΕΠΑ.Λ. ανά τη χώρα, που βρίσκονταν στην… πρώτη γραμμή των περιστατικών μπούλινγκ, άγριων ξυλοδαρμών, αλλά και καταγγελιών ακόμη για βιασμούς μαθητριών από συμμαθητές τους, τα είδαμε χθες και στο πάλαι ποτέ καλύτερο σχολείο της Ελλάδας, το Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο φοιτούν γόνοι πολιτικών, επιχειρηματιών και επιφανών πολιτών της χώρας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ολα άρχισαν χθες, με την ΕΛ.ΑΣ. να κινητοποιείται όταν ενημερώθηκε ότι δύο νεαρά άτομα εισέβαλαν στον αύλειο χώρο και, κραδαίνοντας μαχαίρια, αναζητούσαν έναν συγκεκριμένο μαθητή.

Οταν το συμβάν περιήλθε σε γνώση της διεύθυνσης (ο ακαδημαϊκός κ. Συνολάκης, ο διευθυντής του Κολλεγίου, είναι αυτός που έλεγε ότι θα εκκένωνε το Μάτι σε δέκα λεπτά, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν κατάφερε να προστατεύσει το πάλαι ποτέ καλύτερο σχολείο της χώρας, το οποίο έγινε «μπάτε σκύλοι αλέστε»), δόθηκε εντολή στους μαθητές να συγκεντρωθούν στις αίθουσες, ενώ κλήθηκε η Αμεση Δράση τόσο από τη διεύθυνση όσο και από γονείς, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τα παιδιά τους για τα γεγονότα. Στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ψυχικό έσπευσαν δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ αλλά και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), με τους αστυνομικούς να αποκλείουν τις εισόδους και τις εξόδους του Κολλεγίου, κάνοντας έρευνες για τον εντοπισμό των εισβολέων, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μπλεγμένοι και μαθητές

Τα κίνητρα των αγνώστων φωτίζουν όσα αποκαλύπτουν γονείς και μαθητές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στόχος των νεαρών ήταν ένας 17χρονος μαθητής της γ’ λυκείου. Ο εν λόγω φέρεται ότι είχε άγριο καβγά με άλλον συμμαθητή του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βάλει φίλους του, αλβανικής καταγωγής, να βρουν και να δώσουν ένα «γερό μάθημα» στον 17χρονο. Σαν να λέμε, δηλαδή, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως αυτό που βλέπουμε ανάμεσα σε ποινικούς, ανθρώπους της νύχτας και ομάδες χούλιγκαν.

Οι άγνωστοι με τα μαχαίρια φέρεται ότι είχαν απειλήσει τον μαθητή πως, αν δεν συναντηθεί μαζί τους για να λύσουν τις διαφορές τους, θα τον βρουν ακόμα και μέσα στο σχολείο. Ετσι και έγινε, με το πιθανότερο σενάριο οι εισβολείς να μπήκαν από τη μάντρα, με το σχολείο να αποδεικνύεται ξέφραγο αμπέλι! Ωστόσο, άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι πέρασαν από μια εκ των τριών εισόδων αδιαφορώντας για τον φύλακα, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για τη διεύθυνση του Κολλεγίου! Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι ο μαθητής ήταν… υποψιασμένος και έτσι κατάφερε να μη βρεθεί στο πεδίο τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Μετά όσα συνέβησαν ο διευθυντής του Κολλεγίου σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας. Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus. Το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του president ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Oλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς». Το ερώτημα είναι, πέρα από την ανακοίνωση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και πρωτόγνωρα για το Κολλέγιο, θα μάθουμε και εμείς επίσημα τι συνέβη ή το περιστατικό θα κουκουλωθεί;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This