Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη

Με τον σύζυγό της Διονύση Παγουλάτο ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα θεατρικά ζευγάρια

Must Read

Θρήνο στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει η απώλεια της Ελεάνας Απέργη που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η Ελεάνα Απέργη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου του 1932. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή «Κωστή Μιχαηλίδη» το 1955. Η ίδια είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στην σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη-Rex παίζοντας στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή τον ρόλο του Κρέοντα, ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια Γυμνασίου, τον Μάιο του 1951.

Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση της ήταν το καλοκαίρι του 1955 στο θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας στην «Νέα Ελευθέρα Σκηνή» του Διονύση Παγουλάτου, στο έργο «Η απαγωγή της Σμαράγδως» του Μιχάλη Κουνελάκη.

Ακολούθησε πλήθος επιτυχημένων παραστάσεων στις οποίες συμμετείχε, ενώ το καλοκαίρι του 1957 κάνει θίασο με τον Διονύση Παγουλάτο στο θέατρο «Ραντάρ». Οι δυο τους έρχονται κοντά, ερωτεύονται και ανεβαίνουν στα σκαλιά της εκκλησίας την ίδια χρονιά. Μαζί έζησαν 48 χρόνια και απέκτησαν δύο κόρες την Μαρία και την Ολυμπία. Τα περισσότερα χρόνια βρέθηκαν μαζί και στην σκηνή.

Το θεατρικό ζευγάρι έζησε μαζί 48 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος, όταν το 2003, ο Παγουλάτος άφησε την τελευταία του πνοή. Η Ελεάνα Απέργη είχε απομακρυνθεί από τον χώρο προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του.

Το 2008 η Ελεάνα Απέργη επέστρεψε στο θέατρο με το έργο «Λόγω φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση και συμμετείχε στην μεταφορά πολλών θεατρικών έργων στο ραδιόφωνο. Για πολλά χρόνια την ακούγαμε στο Κρατικό ραδιόφωνο κάθε Τετάρτη βράδυ να διαβάζει τα «Αριστουργήματα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This