Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξαφνικό θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου στο Βόλο

Η Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία δεν διαθέτει κατάλληλη ΜΕΘ για παιδιά

Must Read

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του 10χρονου Κωνσταντίνου από οξεία μυοκαρδίτιδα στο Βόλο, ενώ νοσηλευόταν με γρίπη που, κατά τα φαινόμενα, είχε κολλήσει λίγα 24ωρα πριν από το μοιραίο.

Ωστόσο, συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία εξελίχθηκαν από τη στιγμή που έγινε η εισαγωγή του στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης, ώθησαν τον Εισαγγελέα στο να διατάξει προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για το θάνατό του.

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος παρά τη σπαστική τετραπληγία που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν σταμάτησε να δίνει μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους, είχε πάει κανονικά στο σχολείο την περασμένη Πέμπτη για τα μαθήματά του. Εφθασε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, αλλά στη δεύτερη θερμομέτρησή του παρουσίασε δέκατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά του κι ο μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του, προκειμένου οι γονείς του να τον φροντίσουν.

Ο ανήλικος παρακολουθήθηκε κατόπιν από ιδιώτη γιατρό, αλλά όταν την Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό, η οικογένειά του τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο Βόλου. Εκεί τού έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α (πιθανόν η Η1Ν1), οπότε τού χορηγήθηκε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί, όμως, στη συνέχεια η υγεία του Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε ραγδαία, με το παιδί να εμφανίζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την εκεί διακομιδή του

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, οι γιατροί δεν είχαν τα απαραίτητα «εργαλεία», για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό περιστατικό, αφού η Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την εκεί διακομιδή του  άτυχου παιδιού, καθώς δεν ήταν διασωληνωμένο!

Ως εκ τούτου, η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες τόσο του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και γενικότερες, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής, η οποία θα γίνει αύριο το πρωί στη Λάρισα. Η κηδεία του Κωνσταντίνου θα τελεστεί αύριο στις 3 το μεσημέρι, στον Κισσό Πηλίου.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This