Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας

Τι ισχυρίστηκαν οι 12 κατηγορούμενοι

Must Read

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 24/1, η δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου, Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία και διεξάγεται παρουσία των γονιών του Άλκη.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων. Σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, που συνολικά αριθμούν στους 26. Στη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να αναπτύξουν σύντομα τη θέση τους, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ο βασικός ισχυρισμός τους σε ό,τι αφορά την περίπτωση του αδικοχαμένου πρωτοετή φοιτητή Άλκη Καμπανού συνοψίζεται στο ότι κανείς εξ αυτών δεν τον χτύπησε, ούτε καν τον ακούμπησε, παρότι άπαντες παραδέχονται ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο. Την ίδια στάση τηρούν και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου, και μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων αποδέχεται ότι χτύπησε έναν εξ αυτών. Στις τοποθετήσεις τους άπαντες εξέφρασαν τη λύπη τους για το θανατηφόρο συμβάν και κάποιοι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες διώκονται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 




 

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη για Άλκη Καμπανό: Δεν επιτέθηκαν στον 19χρονο τονίζουν οι κατηγορούμενοι – «Αυτογελοιοποίηση η συγνώμη», λέει ο Α. Κούγιας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This