Qatargate: Στο φως το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή – «Αναγνωρίζει ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» – Τι άλλο αναφέρει

Ο Παντσέρι της έδινε εντολές μέσω του Τζόρτζι - Ποια είναι η «Ολλανδέζα» που δεν ήθελε επαφές μαζί της

Όσο περνούν οι μήνες ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate.

To ένταλμα με το οποίο η πρώην ευρωβουλευτής συνελήφθη ήρθε στο φως της δημοσιότητας και είναι γεμάτο αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην ίδια μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το επίσημο έγγραφο έχει ημερομηνία 9/12/2022 και σε αυτό αναφέρεται ένα δίκτυο με «αρχηγό» τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, τον οποίο οι αρχές των Βρυξελλών είχαν ανακαλύψει νωρίτερα και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι άλλοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Τι αναφέρει το ένταλμα

Η Εύα Καϊλή, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες. Μάλιστα, δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο έγγραφο φέρεται να αναφέρεται επίσης ότι από τις έρευνες των βελγικών αρχών προέκυψε πως η Εύα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Αντόνιο Παντσέρι, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του συζύγου της!

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναφέρει το ένταλμα.

Σε άλλο σημείο, στην τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα». Το συγκεκριμένο άτομο δεν κατονομάζεται αλλά σύμφωνα με τον διεθνή τύπο πρόκειται για μια ευρωβουλευτή από την Ολλανδία η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει», τονίζεται στην τρίτη σελίδα του εντάλματος.



 

Το Politico διασύρει την Θεσσαλονίκη

Αν κάποιος έλεγε πριν από δύο μήνες στην Εύα Καϊλή πως το Politico θα έφτανε ως τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προσωπικό αλλά και πολιτικό της παρελθόν, τότε η ίδια μάλλον θα το χαρακτήριζε «όνειρο».

Το «όνειρο» αυτό εν τέλει έγινε πράξη, μόνο που το έγκριτο ευρωπαϊκό μέσο έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσει πώς η Εύα Καϊλή έφτασε να βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν κατηγορούμενη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η στήλη «Brussels Playbook» του Politico, η πιο επιδραστική στήλη του ευρωπαϊκού Τύπου, γράφτηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να καταγράψει πώς αντέδρασε η πόλη στην είδηση της σύλληψης της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate.

«Καλημέρα, ο Νικ Βινοκούρ γράφει σήμερα το Playbook από τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με θόρυβο και υπέροχο φαγητό, διεφθαρμένους πολιτικούς και μια μεγάλη, σκοτεινή ιστορία. Την αγαπώ – αν και για όσους με φαντάζεστε να πίνω ρακή κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, ξανασκεφτείτε το, ο καιρός είναι σαν των Βρυξελλών» αρχίζει το κείμενο της στήλης, κάνοντας αναφορά στο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Στη συνέχεια στο κείμενο της στήλης τίθεται το ερώτημα «αν (οι διεφθαρμένοι πολιτικοί) αποτελούν μια τοπική παράδοση» και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, «η Καϊλή, η οποία έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της διαφθοράς, είναι η τελευταία από τους γεννημένους στη Θεσσαλονίκη πολιτικούς που εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο: ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην υπουργός Αμυνας που φυλακίστηκε για διαφθορά, είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και το ίδιο ισχύει για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον πρώην δήμαρχο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. “Αλλά αυτό δεν έχει κάνει με το πολιτικό DNA της πόλης” υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα οφείλονται στην ελληνική Κεντρική Διακυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της Εύας Καϊλή θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη δυσπιστία για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επιμένει ο κ. Ζέρβας. “Πρόκειται για μια υπόθεση που θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί σε μια δύσκολη περίοδο… είναι γεγονός ότι η Ευρώπη είναι συχνά αργή στις αντιδράσεις της, δεν βοηθάει”» προστίθεται στη στήλη.

Ζέρβας: «Η υπόθεση δεν αντανακλά την εικόνα μας»

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο δημοσιογράφος του Politico συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα «στο ευρύχωρο γραφείο του με θέα την ανατολική Μεσόγειο». «Συζητήσαμε το πώς αντέδρασε η πόλη στη σύλληψη της Εύας Καϊλή που κατάγεται από εδώ, τη στάση των Ελλήνων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μεγάλα σχέδια του Ζέρβα για τη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το μετρό και το Μουσείο για το Ολοκαύτωμα» αναφέρεται στη στήλη του Politico.

Οπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος, «ο Ζέρβας δήλωσε “σοκαρισμένος” από την είδηση της σύλληψης της Καϊλή στις αρχές Δεκεμβρίου. “Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να έχουν μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά”. Αλλά η υπόθεση αυτή δεν αντανακλά την εικόνα της Θεσσαλονίκης, είπε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, οι κάτοικοι της πόλης αντιμετωπίζουν τη σύλληψη της Καϊλή σαν μια “κακή υπόθεση”, αλλά και ως κάτι που συνέβη “έξω από τα σύνορα της πόλης”».

Η Καϊλή μηνύει Πολωνό ευρωβουλευτή

«Βόμβα» έριξε ο Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, Πολωνός ευρωβουλευτής που ανήκει στην ακροδεξιά ομάδα των Βρυξελλών, σχετικά με την Εύα Καϊλή.

Άφησε να εννοηθεί ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε σχέσεις με την Ρωσία και αυτός είναι ο λόγος που παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησε και σε σχετική δήλωση, παραχωρώντας συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας.

«Η Εύα Καϊλή ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών δύο κρατών-μελών και από τη βελγική αστυνομία λόγω των σχέσεων της, όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία», δήλωσε ο Βόλσκι.

Άμεση ήταν η απάντηση του συνηγόρου της Εύας Καϊλή στους ισχυρισμούς του Πολωνού ευρωβουλευτή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες και προανήγγειλε δε ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ”βόμβα” ψεύδους ”συνταράσσει” το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Ο Πολωνός ευρωβουλευτης, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ”παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δυο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα”.

Τα ανωτέρω ειναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω».

Η σχέση Καϊλή – Τζόρτζι

Το σκάνδαλο Κατάρ-gate φαίνεται όμως πως έχει διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ της όμορφης Εύας και του Ιταλού ζεν πρεμιέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον χωρισμό, με την πλευρά της Εύας Καϊλή να υπογραμμίζει ότι εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο. «Αισθάνεται προδομένη για τη βαλίτσα από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι η Εύα Καϊλή δεν αποκάλεσε ποτέ «τοξικό τέρας» τον σύντροφό της, αλλά έτσι αποκάλεσε τα λεφτά που διαπίστωσε ότι βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι της. Σε ό,τι σχετίζεται με αναφορές και δημοσιεύματα για σχέσεις και επαφές της Εύας Καϊλή με τη Ρωσία, ο συνήγορός της είπε ότι «στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου δεν υπάρχουν αναφορές για σχέσεις με τη Ρωσία». Τέλος, σήμερα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis, χωρίς αποτελέσματα είναι η έρευνα του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τα 28.000.000 ευρώ που φέρεται ότι έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της σε τράπεζα της λατινοαμερικανικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση στο αίτημα Βουρλιώτη από την αντίστοιχη Αρχή του Παναμά για το αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, του συζύγου της και μελών της οικογένειάς της ήταν αρνητική.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το κόμμα του αφήνει ο Κασελάκης

Και εκεί που παρακολουθούμε τις εξελίξεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους αγρότες, με την Ελλάδα να είναι κομμένη...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαψεύδουν τις πρόωρες εκλογές, αλλά προετοιμάζονται…

Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του να διαψεύδουν συνεχώς την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τα τεκταινόμενα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελευταία στιγμή απετράπη η συνάντηση του υπόδικου με τον Χατζηδάκη!

Ο Χιλετζάκης ήταν να παραστεί στη χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του Χατζηδάκη. Τους ενημέρωσε η οικονομική αστυνομία από προχθές ότι...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοϊδής για μπλόκα: «Που απευθύνεστε, σε ηλιθίους; – Τί είμαστε εδώ μέσα, λωτοφάγοι;»

Κατά την συζήτηση για τον κρατικό υπολογισμό, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδής απάντησε στις κατηγορίες και τις επικρίσεις...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρέσβης της Γερμανίας μπήκε στην κουζίνα και «ψήνει» για τα Χριστούγεννα

Σε πιο γιορτινούς ρυθμούς κινήθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, αφήνοντας για λίγο τη διπλωματία και… περνώντας στην κουζίνα....
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Να συνεχίσει η Ελλάδα να στηρίζει την Ουκρανία;

Με δεδομένο ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. μειώνουν ή επανεξετάζουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ποια στάση θεωρείτε ότι...
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας: Φωτιά εν κινήσει σε φορτηγό – Διεκόπη η κυκλοφορία

Αναστάτωση και μεγάλες καθυστερήσεις προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε φορτηγό που βρισκόταν εν κινήσει στα διόδια των Αφιδνών στην Εθνική...
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υποχωρούν οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη χώρα, συλλαλητήριο στη Λάρισα

Χωρίς καμία ένδειξη εκτόνωσης συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αγρότες διατηρούν τα μπλόκα...
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα – Μια 80χρονη στο νοσοκομείο

Ξημερώματα Δευτέρας 15/12 ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα ισογείου στο Αιγάλεω όπου διέμενε μια 80χρονη που υπέστη εγκαύματα. Στο σημείο η...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης