Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Qatargate: Στο φως το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή – «Αναγνωρίζει ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» – Τι άλλο αναφέρει

Ο Παντσέρι της έδινε εντολές μέσω του Τζόρτζι - Ποια είναι η «Ολλανδέζα» που δεν ήθελε επαφές μαζί της

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Όσο περνούν οι μήνες ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate.

To ένταλμα με το οποίο η πρώην ευρωβουλευτής συνελήφθη ήρθε στο φως της δημοσιότητας και είναι γεμάτο αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην ίδια μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το επίσημο έγγραφο έχει ημερομηνία 9/12/2022 και σε αυτό αναφέρεται ένα δίκτυο με «αρχηγό» τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, τον οποίο οι αρχές των Βρυξελλών είχαν ανακαλύψει νωρίτερα και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι άλλοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Τι αναφέρει το ένταλμα

Η Εύα Καϊλή, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες. Μάλιστα, δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα.

Στο έγγραφο φέρεται να αναφέρεται επίσης ότι από τις έρευνες των βελγικών αρχών προέκυψε πως η Εύα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Αντόνιο Παντσέρι, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του συζύγου της!

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναφέρει το ένταλμα.

Σε άλλο σημείο, στην τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα». Το συγκεκριμένο άτομο δεν κατονομάζεται αλλά σύμφωνα με τον διεθνή τύπο πρόκειται για μια ευρωβουλευτή από την Ολλανδία η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει», τονίζεται στην τρίτη σελίδα του εντάλματος.Το Politico διασύρει την Θεσσαλονίκη

Αν κάποιος έλεγε πριν από δύο μήνες στην Εύα Καϊλή πως το Politico θα έφτανε ως τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προσωπικό αλλά και πολιτικό της παρελθόν, τότε η ίδια μάλλον θα το χαρακτήριζε «όνειρο».

Το «όνειρο» αυτό εν τέλει έγινε πράξη, μόνο που το έγκριτο ευρωπαϊκό μέσο έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσει πώς η Εύα Καϊλή έφτασε να βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν κατηγορούμενη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η στήλη «Brussels Playbook» του Politico, η πιο επιδραστική στήλη του ευρωπαϊκού Τύπου, γράφτηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να καταγράψει πώς αντέδρασε η πόλη στην είδηση της σύλληψης της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate.

«Καλημέρα, ο Νικ Βινοκούρ γράφει σήμερα το Playbook από τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με θόρυβο και υπέροχο φαγητό, διεφθαρμένους πολιτικούς και μια μεγάλη, σκοτεινή ιστορία. Την αγαπώ – αν και για όσους με φαντάζεστε να πίνω ρακή κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, ξανασκεφτείτε το, ο καιρός είναι σαν των Βρυξελλών» αρχίζει το κείμενο της στήλης, κάνοντας αναφορά στο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Στη συνέχεια στο κείμενο της στήλης τίθεται το ερώτημα «αν (οι διεφθαρμένοι πολιτικοί) αποτελούν μια τοπική παράδοση» και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, «η Καϊλή, η οποία έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της διαφθοράς, είναι η τελευταία από τους γεννημένους στη Θεσσαλονίκη πολιτικούς που εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο: ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην υπουργός Αμυνας που φυλακίστηκε για διαφθορά, είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και το ίδιο ισχύει για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον πρώην δήμαρχο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. “Αλλά αυτό δεν έχει κάνει με το πολιτικό DNA της πόλης” υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα οφείλονται στην ελληνική Κεντρική Διακυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της Εύας Καϊλή θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη δυσπιστία για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επιμένει ο κ. Ζέρβας. “Πρόκειται για μια υπόθεση που θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί σε μια δύσκολη περίοδο… είναι γεγονός ότι η Ευρώπη είναι συχνά αργή στις αντιδράσεις της, δεν βοηθάει”» προστίθεται στη στήλη.

Ζέρβας: «Η υπόθεση δεν αντανακλά την εικόνα μας»

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο δημοσιογράφος του Politico συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα «στο ευρύχωρο γραφείο του με θέα την ανατολική Μεσόγειο». «Συζητήσαμε το πώς αντέδρασε η πόλη στη σύλληψη της Εύας Καϊλή που κατάγεται από εδώ, τη στάση των Ελλήνων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μεγάλα σχέδια του Ζέρβα για τη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το μετρό και το Μουσείο για το Ολοκαύτωμα» αναφέρεται στη στήλη του Politico.

Οπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος, «ο Ζέρβας δήλωσε “σοκαρισμένος” από την είδηση της σύλληψης της Καϊλή στις αρχές Δεκεμβρίου. “Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να έχουν μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά”. Αλλά η υπόθεση αυτή δεν αντανακλά την εικόνα της Θεσσαλονίκης, είπε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, οι κάτοικοι της πόλης αντιμετωπίζουν τη σύλληψη της Καϊλή σαν μια “κακή υπόθεση”, αλλά και ως κάτι που συνέβη “έξω από τα σύνορα της πόλης”».

Η Καϊλή μηνύει Πολωνό ευρωβουλευτή

«Βόμβα» έριξε ο Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, Πολωνός ευρωβουλευτής που ανήκει στην ακροδεξιά ομάδα των Βρυξελλών, σχετικά με την Εύα Καϊλή.

Άφησε να εννοηθεί ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε σχέσεις με την Ρωσία και αυτός είναι ο λόγος που παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησε και σε σχετική δήλωση, παραχωρώντας συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας.

«Η Εύα Καϊλή ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών δύο κρατών-μελών και από τη βελγική αστυνομία λόγω των σχέσεων της, όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία», δήλωσε ο Βόλσκι.

Άμεση ήταν η απάντηση του συνηγόρου της Εύας Καϊλή στους ισχυρισμούς του Πολωνού ευρωβουλευτή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες και προανήγγειλε δε ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ”βόμβα” ψεύδους ”συνταράσσει” το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Ο Πολωνός ευρωβουλευτης, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ”παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δυο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα”.

Τα ανωτέρω ειναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω».

Η σχέση Καϊλή – Τζόρτζι

Το σκάνδαλο Κατάρ-gate φαίνεται όμως πως έχει διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ της όμορφης Εύας και του Ιταλού ζεν πρεμιέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον χωρισμό, με την πλευρά της Εύας Καϊλή να υπογραμμίζει ότι εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο. «Αισθάνεται προδομένη για τη βαλίτσα από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι η Εύα Καϊλή δεν αποκάλεσε ποτέ «τοξικό τέρας» τον σύντροφό της, αλλά έτσι αποκάλεσε τα λεφτά που διαπίστωσε ότι βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι της. Σε ό,τι σχετίζεται με αναφορές και δημοσιεύματα για σχέσεις και επαφές της Εύας Καϊλή με τη Ρωσία, ο συνήγορός της είπε ότι «στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου δεν υπάρχουν αναφορές για σχέσεις με τη Ρωσία». Τέλος, σήμερα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis, χωρίς αποτελέσματα είναι η έρευνα του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τα 28.000.000 ευρώ που φέρεται ότι έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της σε τράπεζα της λατινοαμερικανικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση στο αίτημα Βουρλιώτη από την αντίστοιχη Αρχή του Παναμά για το αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, του συζύγου της και μελών της οικογένειάς της ήταν αρνητική.
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. εντείνει τις προσπάθειες να μεταπείσει...

Οι ώρες περνούν και η κατάσταση με την 60χρονη γυναίκα στην περιοχή Ντεπώ, στη...

Γιατί η ΕΥΔΑΠ χρειάζεται «ρυθμιστική αρχή», αφού δεν ξεπουλιέται;

Στην Ελλάδα που, κατά την Bloomberg, πηγαίνουμε  τόσο λαμπρά, ώστε «βάζουμε τα γυαλιά» στις...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Απριλίου, λόγω εργασιών στη Γραμμή 4 του...

Για έναν περίπου μήνα θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ...

ΕΚΠΑ: H πρόεδρος της Φιλοσοφικής στο «στόχαστρο» των φοιτητών για την «εμπρηστική» ανάρτησή της...

Μια ανάρτηση της προέδρου της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, στο Facebook, ήταν, ως...

Νέα Σμύρνη: Επτά τα βίντεο με βιασμούς της 14χρονης στο κινητό συλληφθέντα – Πού...

Επτά τον αριθμό ήταν τα βίντεο με βιασμούς της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη,...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη – Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα οικοδομής

Δεν έχουν τέλος τα δράματα στην χώρα.Μια γυναίκα, περίπου 60 ετών, έχει ανέβει στην...

Η …ρουκέτα θα έρθει από το Ισραήλ

Μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα στο Ισραήλ αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Και η έρευνα...

Αίσιο τέλος στην αναζήτηση του 39χρονου που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη

Τέλος καλό όλα καλά για τον 39χρονο Σταμάτη Χατζηδημητρίου από τη Θεσσαλονίκη, για τον...

Κρήτη: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον χαμό της 22χρονης Πένυς σε τροχαίο – «Το δέντρο...

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι της 22χρονης Πένυς Μ., η οποία άφησε την...

Στο έλεος του Θεού τα παιδιά της «Κιβωτού» – Σπαρακτικές εικόνες και ιστορίες

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της «Espresso» στην Πάτρα για μια δομή φιλοξενίας ΑμεΑ (παιδιών και ενηλίκων) που σχεδόν λιμοκτονεί εξαιτίας της αμαρτωλής ΜΚΟ στον Κολωνό του πατέρα Αντωνίου και της παρέας του

Συναγερμός για την εξαφάνιση 39χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη μια υπόθεση εξαφάνισης στη Θεσσαλονίκη όπου οι τοπικές αρχές αναζητούν τον 39χρονο Σταμάτη...

«Ειδική σύμβουλος του Αυγενάκη στο υφυπουργείο αθλητισμού είναι… η σύζυγός του»!

Ως ειδική σύμβουλος του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εμφανίζεται η σύζυγός του Έλενα Μπανιά,...

Θρήνος για την 22χρονη αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Ηράκλειο μετά την τραγική είδηση του θανάτου της 22χρονης...

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στην Άνω πόλη στη Θεσσαλονίκη μετά από φωτιά...

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης για...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξωφρενικό παραλήρημα Άδωνι! Παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ιησού 

Παροξυσμό έπαθε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή, στην...

Αντιγόνη Αυτιά: Τι δουλειά κάνει η κόρη του Γιώργου Αυτιά;

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής και κάθε...

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνετε την εμφάνιση Μητσοτάκη στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη;

Η προαναγγελία της εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές»...

Περίεργες αποστρατείες με φόντο τα εξοπλιστικά

Περίεργες, τουλάχιστον, οι αποστρατείες που έγιναν στο Στράτευμα μετά...

Ο μεγαλομανής Μητσοτάκης εξευτέλισε τη Σακελλαροπούλου

Γνωστή είναι, εδώ και καιρό, η πρακτική του πρωθυπουργού...

Οδηγός: Πώς να προστατέψετε τα σπίτια σας από πλειστηριασμούς

Οι δανειολήπτες αδυνατούν να καταβάλουν το ποσό της «φουσκωμένης» μηνιαίας δόσης μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 

NEWSROOM