Στη φυλακή για 16 χρόνια Ρομά που σκότωσε ομοεθνή του για την παρατήρηση για την ένταση της μουσικής!

Σήμερα έγινε η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Must Read

Πίσω από την φυλακή για 15 χρόνια και 8 μήνες θα βρεθεί ένας 40χρονος -σήμερα – Ρομά ο οποίος καταδικάστηκε από το Εφετείο επειδή σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 43χρονο γείτονά του και τραυμάτισε τη σύζυγό του, επειδή του είχε κάνει παρατήρηση για την ένταση της μουσικής. 

Το φονικό διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, στον οικισμό Ρομά, στα Υψώματα Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη. Το χέρι του δράστη φέρεται να «όπλισε» μία παρατήρηση που δέχθηκε από το θύμα, τρία 24ωρα νωρίτερα, επειδή έπαιζε δυνατή μουσική από τα ηχεία του σπιτιού του και ακουγόταν μέχρι το σπίτι του, σε απόσταση εκατό μέτρων.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 40χρονος έσπασε το παράθυρο του σπιτιού, πυροβολώντας αρχικά προς το μέρος της συζύγου του θύματος, χωρίς όμως να την πετύχει, αφού εκείνη κατάφερε να καλυφθεί πίσω από τον καναπέ. Στα αρχικά πυρά απάντησε το θύμα, τραυματίζοντας με πιστόλι τον κατηγορούμενο στην κοιλιακή χώρα. Ακολούθησαν νέα πυρά από τον κατηγορούμενο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 43χρονου γείτονά του.

«Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω, βρισκόμουν σε άμυνα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παθόντος.

Πρωτόδικα, ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού, ότι οδηγήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Μετά την εκ νέου καταδικαστική απόφαση, επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Τι είπε η σύζυγος του θύματος

Η γυναίκα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και κατέθεσε στο δικαστήριο όσα βίωσε:

«Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι μας για να σκοτώσει. Πέρασαν τρεις ημέρες από τον καβγά για τη μουσική, μάζεψε πόσα άτομα και ήρθε στις 11 το βράδυ στο σπίτι μας. Χτύπησε την πόρτα και εγώ ρώτησα “ποιος είναι”. Μου λέει “άνοιξε ο γαμπρός είμαι”, όμως κατάλαβα από τη φωνή του ότι ήταν αυτός. Ο σύζυγος κοιμόταν και του είπα να φύγει και να έρθει το πρωί για να μιλήσουν», κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος δεν έφυγε αλλά περπάτησε λίγα βήματα, έσπασε το παράθυρο και πυροβόλησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου βρίσκονταν η γυναίκα. «Πυροβόλησε σε εμένα, με σημαδεύε από τα δύο μέτρα. Έσκυψα κάτω και τα σκάγια έφυγαν στη κουζίνα, έσπασαν τα πάντα. Ήμουν σκυμμένη στον καναπέ, βγήκε ο άντρας μου, νόμιζε ότι χτύπησε εμένα με το όπλο. Δεν ήξερα ότι κρατούσε και αυτός όπλο όταν βγήκε, ήμουν σκυμμένη κάτω. Έβγαλε το κεφάλι του έξω από το σπασμένο παράθυρο για να δει αν έφυγαν και τον φάγανε».

Η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο πως μετά το περιστατικό για τη μουσική, ο κατηγορούμενος απείλησε ότι θα σκοτώσει το θύμα και την οικογένειά του, ωστόσο παρενέβη η γειτονιά και είχε δώσει τον λόγο του πως δεν θα υπάρξει συνέχεια στο συμβάν.

«Ο άντρας μου έβγαλε ολόκληρο το κεφάλι από το παράθυρο του σπιτιού, έριξε και αυτός με το όπλο και μετά τον σκότωσε. Τον πυροβόλησε μια φορά και τα σκάγια τον βρήκαν στο κεφάλι, έπεσε πίσω γεμάτος αίματα. Με τον γαμπρό μου και τα παιδιά τον πήγαμε στο κέντρο Υγείας και μετά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τρεις ημέρες μετά κατέληξε», πρόσθεσε.

Τι είπε η κόρη του θύματος

Η κοπέλα, που τότε ήταν 16 ετών είπε ότι εκείνο το βράδυ εκείνη και τα δύο αδέλφια της βρίσκονταν στο σπίτι και λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία η μητέρα της τους είχε βάλει για ύπνο.

«Μας έβαλε για ύπνο η μαμά, θα έσβηνε τα φώτα και θα πήγαινε στο υπνοδωμάτιο. Η πόρτα του δωματίου μου ήταν ανοιχτή. Άκουσα χτυπήματα στην εξώπορτα και τη μαμά μου να λέει “φύγε”. Μετά άκουσα το παράθυρο να σπάει και τον πυροβολισμό, ενώ είδα τον πατέρα μου να πετάγεται από το κρεβάτι. 

Είδα τον μπαμπά μου πεσμένο, μέσα στα αίματα και την μαμά μου να έχει πέσει επάνω του. Στάθηκα στην πόρτα και είδα τον κατηγορούμενο να φεύγει με άλλα δύο άτομα με το κόκκινο αυτοκίνητο που έχει. Αυτός οδηγούσε και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Από πίσω ακολουθούσε και άλλο αμάξι. Δεν άκουσα άλλους πυροβολισμούς μόλις βγήκα έξω».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This