«Αδειάζει» την κυβέρνηση για τα ΜΑΤ ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Για «εικόνα που πλήττει το δημοκρατικό αίσθημα» έκανε λόγο ο Γιάννης Μόσχος

Must Read

Την οργή του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προκάλεσε οι εικόνες με τα ΜΑΤ παραταγμένα έξω από το Θέατρο, την ώρα που οι καλλιτέχνες έκαναν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Μόσχος έκανε λόγο για « και δεν αρμόζει σε ένα θέατρο που προασπίζει την ελευθερία της έκφρασης και των ιδεών».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η σημερινή, μεγάλη, ειρηνική πορεία των καλλιτεχνικών σωματείων που διαμαρτύρονταν για τα φλέγοντα ζητήματα της διαβάθμισης των πτυχίων των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης κατέληξε στο Εθνικό Θέατρο. Ανάμεσά τους και οι σπουδαστές μας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη της Σχολής εδώ και ένα μήνα, αγωνιώντας, δικαίως, για το μέλλον τους.

Στην αρχή της Αγίου Κωνσταντίνου παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να παρεμποδίσουν την ειρηνική πορεία να καταλήξει στο Εθνικό, μια πράξη που δεν συνάδει με ένα δημοκρατικό κράτος. Μάλιστα έπεσε δακρυγόνο από αστυνομικό, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στους διαμαρτυρόμενους. Μετά από διαβουλεύσεις η αστυνομία επέτρεψε στην πορεία να προχωρήσει προς το κτήριο Τσίλλερ, αφού πρώτα παρατάχθηκαν γύρω από όλο το Εθνικό Θέατρο αστυνομικές δυνάμεις, επιτρέποντας στους διαδηλωτές μόνο την παραμονή τους επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εικόνα του Εθνικού Θεάτρου της χώρας περιφραγμένου από ένοπλους αστυνομικούς είναι μια εικόνα που πλήττει το δημοκρατικό αίσθημα και δεν αρμόζει σε ένα θέατρο που προασπίζει την ελευθερία της έκφρασης και των ιδεών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This