Η μεγάλη παραπληροφόρηση για τη δίκη της «Greek Mafia»

Must Read

Η αθώωση των 17 κατηγορουμένων στη λεγόμενη δίκη της Greek Mafia ήταν μονόδρομος για το Δικαστήριο, αφού το υλικό που είχε αποστείλει, το Δεκέμβριο του 2016, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δεν είχε καμία αποδεικτική αξία.

Αυτό διευκρινίζει σε δήλωσή του ο γνωστός δικηγόρος, Γιάγκος Λαμπίρης, που στη δίκη αυτή υπερασπιζόταν πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λαμπίρη έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καθώς και δηλώσεις πολιτικών προσώπων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, επιφορτισμένων με θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τα οποία επιχειρείται, είτε για λόγους σκοπιμότητας είτε λόγω άγνοιας, να συνδεθεί η αθώωση 17 κατηγορουμένων σε πρόσφατη δίκη στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, με το γεγονός ότι το πληροφοριακό υλικό, που συγκεντρώθηκε και διαβιβάστηκε από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη προς την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν έλαβε ποτέ μορφή δικογραφίας, διότι η αρμόδια υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και η Οικονομική Αστυνομία είχαν δηλώσει αδυναμία επεξεργασίας αυτού, επικαλούμενες φόρτο εργασίας, είναι απολύτως ψευδές για τους παρακάτω λόγους:

Α) Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου 2017 στην τότε Εισαγγελίας Διαφθοράς, κατόπιν σχετικής παραγγελίας, 35 ψηφιακούς δίσκους (DVD) οι οποίοι φέρεται να περιείχαν τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων.

Β) Για τις συνομιλίες αυτές ουδέποτε παραγγέλθηκε από την αρμόδια Εισαγγελία η σύνταξη εκθέσεων απομαγνητοφώνησης από οποιαδήποτε προανακριτική ή ανακριτική Αρχή και τούτο διότι οι 35 αυτοί ψηφιακοί δίσκοι περιείχαν χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, που είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ χωρίς την έκδοση αντίστοιχων εισαγγελικών διατάξεων.

Γ) Όλες οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία, οι οποίες συνετάγησαν σε εκτέλεση των υπ’ αριθμ. 2116/23/12/2016, 380/2/3/2017 και 694/20/4/2017 βουλευμάτων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ανάγονται σε χρόνο μεταγενέστερο του χρόνου τελέσεως των πράξεων για τις οποίες παραπέμφθηκαν οι 17 κατηγορούμενοι και κατά συνεπεία δεν αφορούσαν την υπό κρίση υπόθεση.

Από τα παραπάνω, αδίστακτα προκύπτει, ότι για τον σχηματισμό αυτής της δήθεν «δικογραφίας», ουδεμία ευθύνη φέρει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η Οικονομική Αστυνομία, αλλά και η τότε Εισαγγελία Διαφθοράς, πλην, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η τότε διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Οι εξαφανισμένες συνομιλίες

Το newsbreak.gr εδώ και πολλούς μήνες είχε αποκαλύψει, ότι η πολυδιαφημισμένη «έρευνα Ρουμπάτη» την περίοδο 2015-2016, που στηριζόταν σε τηλεφωνικές υποκλοπές για τη διαπλοκή αστυνομικών και οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό την παροχή προστασίας έναντι αμοιβής σε οίκους ανοχής strip show και χαρτοπαικτικές λέσχες, είχε μηδαμινή αποδεικτική αξία. Και τούτο διότι στα 35 DVD που προσκομίστηκαν στη Δικαιοσύνη περιέχονταν επιλεγμένες από την τότε διοίκηση της ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες είχαν υποκλαπεί χωρίς να υπάρχει έγκριση από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Στις 13 Ιουλίου 2022, είχαμε καταγγείλει ότι από τα 35 επίδικα DVD έχουν εξαφανιστεί περίπου 46.000 (ναι σαράντα έξι χιλιάδες) τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων. Ανάμεσα στις εξαφανισμένες συνομιλίες είναι και αυτές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τον οποίο ο κ. Ρουμπάτης ενέπλεξε στην υπόθεση αυτή και ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στις 9 Απριλίου 2021.

Όπως επίσης από τα 35 DVD έχουν εξαφανιστεί χιλιάδες συνομιλίες του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου (δολοφονήθηκε την 1η Μαΐου 2018) του φερόμενου ως «κεντρικού τραπεζίτη» της Greek Mafia επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα (δολοφονήθηκε 29 Οκτωβρίου 2019) και του «ανθρώπου της νύχτας» Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη (δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020).

Τα αναπάντητα ερωτηματικά

Για ποιο λόγο, η τότε διοίκηση της ΕΥΠ απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη τις 46.000 υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες; Για ποιο λόγο δεν απέστειλε στους τότε εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες νομίμως είχαν επισυνδεθεί και επομένως αποτελούσαν νόμιμο αποδεικτικό υλικό;

Μήπως ο κ. Ρουμπάτης και η «παρέα» του στην ΕΥΠ συμπεριέλαβαν στα 35 DVD μόνον τις συνομιλίες εκείνες οι οποίες είχαν υποκλαπεί χωρίς εισαγγελικές διατάξεις, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει νόμιμη απομαγνητοφώνηση, όπως απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας;

Και τέλος, γιατί ο κ. Ρουμπάτης δεν προσκόμισε ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης τις δεκάδες φωτογραφίες του Σπύρου Παπαχρήστου από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη, κατά το διάστημα που είχε τεθεί από την ΕΥΠ και σε φυσική παρακολούθηση; Ποιοι ήταν οι συνδαιτυμόνες του; Μήπως σ’ αυτές τις φωτογραφίες κρύβεται και το μυστικό της δολοφονίας του;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This