«Μενδώνη παραιτήσου» – Στους δρόμους οι καλλιτέχνες για την υποβάθμιση των πτυχίων τους

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία των καλλιτεχνών

Must Read

Με 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών, διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Πλήθος καλλιτεχνών και σπουδαστών ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Πολιτισμού, όπως «Μενδώνη παραιτήσου».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα.

Ηδη από το Σάββατο υπό κατάληψη σπουδαστών δραματικών σχολών τελεί το Εθνικό στην Αγίου Κωνσταντίνου, το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ σε κατάληψη του Θεάτρου Rex, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος.

Σημειώνεται ότι χθες προσέφυγαν στο ΣτΕ 18 ιδιωτικές Δραματικές Σχολές και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα 85/2023 με το οποίο εξομοιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών, με αυτά των κατόχων απολυτηρίων του Λυκείου, στον τομέα της σταδιοδρομίας στο Δημόσιο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλουν την παραίτηση τους εάν έως σήμερα 8/2 -οριακή ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους- δεν υπάρξουν έμπρακτες ενδείξεις ότι θα τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.








Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This