Τεράστια αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη το 2022 – Τα στοιχεία του ΟΤΘ

Επίσημη δήλωση Κικίλια

Must Read

Τεράστια άνθιση γνώρισε το 2022 η κρουαζιέρα στην Θεσσαλονίκη, αποτελέσματα της οργανωμένης και με πολλές δράσεις καμπάνια προβολής της πόλης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Τα στελέχη του Οργανισμού και η πρόεδρός του, Βούλα Πατουλίδου παρουσίασαν σε εκδήλωση τις δράσεις που έγιναν το 2022 από τον ΟΤΘ στο εξωτερικό για την προβολή της Θεσσαλονίκης και τόνισαν ότι η βιωσιμότητα της Θεσσαλονίκης συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα του τουρισμού.

Πιο αναλυτικά κ. Πατουλίδου εξήγησε πως το 2022 η κρουαζιέρα έκλεισε για τη Θεσσαλονίκη με άνοδο κατά 260%. Προσέγγισαν το λιμάνι της πόλης 61 κρουαζιερόπλοια, ενώ για το 2023 έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί η αύξηση άλλων 67 κρουαζιερόπλοιων. «Αυτή η τεράστια αύξηση του ποσοστού στην επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων δεν είναι τυχαία. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό», είπε η κ. Πατουλίδου.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από το Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται ήδη μία αύξηση των προκρατήσεων για τη Θεσσαλονίκη κατά 40%, ενώ ανοδικές τάσεις σημειώνει και ο αριθμός των προκρατήσεων από τη Σερβία και τη Ρουμανία. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, μία τουριστική αγορά πολύ σημαντική για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της, αυτή τη στιγμή μπορεί να μην παρατηρείται κάποια άνοδος, ωστόσο, είναι σημαντικό ότι δεν καταγράφεται και καμία πτώση. «Κάθε τουριστική αγορά έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης επικεντρωθήκαμε σε μεγάλες αγορές, για να προβάλλουμε την πόλη μας», είπε η κ. Πατουλίδου.

Βασίλης Κικίλιας: «Εξαιρετική η προσπάθεια»

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε την προσπάθεια του ΟΤΘ για το 2022 ως «εξαιρετική και με αποτελέσματα, η οποία στήριξε την οικονομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This