Δένδιας – Τσαβούσογλου: Δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Το ευχαριστώ του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

Must Read

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Αντιόχεια, όπου μετέβη σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από τον φονικό σεισμό.

Αμφότεροι υποστήριξαν πως σε τέτοιες δύσκολες στιγμές φαίνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας και παράλληλα επεσήμαναν ότι δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.




«Η σημερινή παρουσία του Νίκου Δένδια δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Τούρκους. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό με τις τουρκικές αρχές για να ευχηθούν περαστικά και να δηλώσει ότι είναι έτοιμη για να βοηθήσει. Αμέσως, έστειλαν σωστικά συνεργεία και πολλά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εκφράζοντας τις προσωπικές ευχαριστίες του στον Νίκο Δένδια για τη σημερινή επίσκεψη.




«Παρακολουθήσαμε ότι μετά τη διάσωση της κάθε ζωής, του κάθε ανθρώπου, χάρηκαν όλοι οι Έλληνες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες. Και το 1999 σε έναν μήνα και οι δύο χώρες είχαν πληγεί από σεισμούς. Πρώτα έτρεξε η Ελλάδα και μετά πήγαμε εμείς», είπε ο Τσαβούσογλου υπενθυμίζοντας τους σεισμούς το 1999 σε Τουρκία και Ελλάδα.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Νίκο Δένδια, τον φίλο μου, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στις δύσκολες αυτές ημέρες», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Δένδιας: Υπερηφάνεια για τους Έλληνες διασώστες

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του φονικού σεισμού», είπε ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του και τόνισε πως «δεν χρειάζονται τέτοιες καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την αλληλεγγύη του για όλα τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν να βοηθήσουν. «Eίμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από τους Ευρωπαίους διασώστες, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε Αυστριακούς και Ολλανδούς διασώστες. 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων».

Διαβάστε επίσης: Ευχαριστίες Μητσοτάκη προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ – «Μας γέμισαν υπερηφάνεια»

Παράλληλα, διαμήνυσε πως η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ. «Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ» ανέφερε συγκεκριμένα.

Τέλος ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον ίδιο τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και στην τουρκική κυβέρνηση για την θερμή υποδοχή του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αντιόχεια, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ακόμα, επισκέφτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας – Μεταβαίνει με Τσαβούσογλου στις πληγείσες περιοχές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This