Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν παιδί που παραλίγο να πνιγεί!

Η μητέρα του της ευχαρίστησε με μια αγκαλιά και ένα δώρο

Must Read

Πανικός επικράτησε σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας το πρωί της περασμένης Πέμπτη όταν λίγο έλειψε να κινδυνέψει η ζωή ενός παιδιού το οποίο πνίγηκε με φαγητό!

Σύμφωνα με πληροφορίες,  μετά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος ο επτάχρονος έτρωγε το πρωινό που είχε πάρει από το σπίτι του. Όμως, κάποια στιγμή έφαγε μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του σταθεί στο λαιμό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Την δυσφορία του παιδιού κατάλαβε άμεσα μια δασκάλα η οποία φώναξε τη σχολική νοσηλεύτρια. Άμεσα το παιδί έλαβε την βοήθειά της και έτσι κατάφερε πάλι να αναπνεύσει ξανά. Μάλιστα, η δασκάλα δήλωσε πως το παιδί είχε γίνει κατακόκκινο, δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να αναπνεύσει!

Η ίδια του πρόσφερε αρχικά βοήθεια σύμφωνα με όσα έχει δει στην τηλεόραση και μετά ανέλαβε η νοσηλεύτρια.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου, Γιώργος Τσομπανόπουλος. Μάλιστα, έγραψε και για την αντίδραση της μητέρας του παιδιού η οποία έδωσε ακόμα και δώρα στην δασκάλα και τη νοσηλεύτρια.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This