Πρέβεζα: Ξεκινάει η δίκη για το κυνοκομείο-«κολαστήριο» στη Φιλιππιάδα

Στόχος των κατηγόρων η έκδοση της πρώτης πανελλαδικά καταδικαστικής απόφασης για κακοποίηση αδέσποτων έγκλειστων ζώων, προς παραδειγματισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων

Must Read

Ξεκινάει αύριο, 14 Φεβρουαρίου 2023, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας η δίκη για το κυνοκομείο -«κολαστήριο» του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης.

Το εν λόγω θέμα φτάνει αισίως στις δικαστικές αίθουσες έπειτα από μήνυση των φιλοζωικών οργανώσεων «A little shelter» της Κατρίνας Τσάνταλη και «Dog’s voice» της Έλενας Δέδε -δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους Αλεξάνδρου Κασσανδρινού- που κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2021, μετά τις απίστευτες εικόνες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στο καταφύγιο, αλλά και την επιτόπια έρευνα που είχε κάνει η ίδια η κα Τσάνταλη στο χώρο.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα βρεθούν αντιδήμαρχος του Δήμου και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος παραπέμπεται, καθώς διέθετε κατά την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων την ιδιότητα του αρμόδιου για τον συντονισμό της διαχείρισης των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων, ενώ η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου διέθετε την ιδιότητα της Προέδρου του Σωματείου, στο οποίο ο Δήμος Ζηρού είχε ατύπως παραχωρήσει δημοτική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και είχαν την υποχρέωση εκ των ιδιοτήτων τους, να μεριμνούν για την υγεία και την ευζωία των ζώων του καταφυγίου, εκείνοι αδιαφορούσαν κατ’ εξακολούθηση και δεν μερίμνησαν για την πλήρη και ορθή σίτιση των αδέσποτων, ούτε για την κτηνιατρική παρακολούθηση της υγείας τους και την περίθαλψη τους,

Τραγικές συνθήκες

Αποτέλεσμα; Τα αδέσποτα εμφάνιζαν εικόνα υποσιτισμού και να βρίσκονταν σε κακή κατάσταση με δερματικές αλλοιώσεις από λοιμώδεις ασθένειες και παρασιτικά αίτια. Επιπλέον δεν μερίμνησαν ούτε για την στείρωση τους, αλλά ούτε και για την εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος και συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, με αποτέλεσμα αυτά να ζουν σε τραγικές συνθήκες και χωρίς προφύλαξη από ψύχος, ζεστή και πάσης φύσεως δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, δικηγόρος των φιλοζωικών οργανώσεων «A little shelter» και «Dog’s voice»

Σε επικοινωνία της «Espresso» με τον δικηγόρο των φιλοζωικών οργανώσεων «A little shelter» και «Dog’s voice», Αλέξανδρο Κασσανδρινό, ο ίδιος μας δήλωσε ότι: «Eμείς ως πολιτική αγωγή είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να καταθέσουμε στο δικαστήριο όλα τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τις φρικαλέες αυτές πράξεις τους, που αποτυπώθηκαν σε εικόνες και συγκλόνισαν το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2021. Στόχος μας είναι η έκδοση της πρώτης πανελλαδικά καταδικαστικής απόφασης κατά Αντιδημάρχου, κατά υπαλλήλου του Δημοσίου δηλαδή και δη αιρετού για θέματα που αφορούν την κατά συρροή και χρόνια κακοποίηση αδέσποτων έγκλειστων ζώων – προς παραδειγματισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων. Να σπάσει το “απόστημα” στα κολαστήρια αυτά των ζώων που υπάρχουν όχι μόνο εκεί, αλλά και σχεδόν παντού στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This