Απόλυτη τρέλα με τις αυξήσεις των ενοικίων! Στα κάγκελα οι ενοικιαστές!

Τι λέει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας. Πώς γίνεται η αναχαίτιση του κόστους στέγασης στο εξωτερικό

Συντάκτης: Newsroom

Σκηνές δράματος εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα σε όλη τη χώρα, καθώς είναι η περίοδος ανανέωσης μισθωμάτων για τους ενοικιαστές. H μέση τιμή αύξησης την τελευταία τριετία για τα διαμερίσματα κυμαίνεται από 37% έως 40%, με τους ιδιοκτήτες αυτό το διάστημα να απαιτούν από τους ενοικιαστές αυξήσεις 30% για να συνεχίζουν να παραμένουν στα σπίτια στα οποία ήδη κατοικούν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις «απόλυτης τρέλας», όπου ζητείται το ενοίκιο σχεδόν να διπλασιαστεί, πχ. από 600 σε 1.100 ευρώ και από 300 σε 580 ευρώ.

Με την αγορά να παραμένει εντελώς αρρύθμιστη, κάθε ιδιοκτήτης ζητά πραγματικά ό,τι του καπνίσει, είτε από ανάγκη, καθώς έχουν αυξηθεί δραματικά τα έξοδα λόγω του πληθωρισμού, είτε απλώς επειδή το ελληνικό κράτος παρακολουθεί αμέτοχο. Ομως αυτό δεν αποτελεί και κανονικότητα, καθώς μια σειρά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ή και δημοτικές Αρχές, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, ακριβώς επειδή αντιλαμβάνονται ότι οι τιμές των ενοικίων αποτελούν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, έχουν προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία κανείς στην Ελλάδα δεν τολμά καν να παραθέσει στον δημόσιο διάλογο.

Είθισται μεγάλο μέρος μισθωτηρίων συμβολαίων που αφορούν κατοικίες να έχουν «γενέθλια» είτε τον Αύγουστο είτε τον Ιανουάριο ή/και τον Φεβρουάριο. Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος αποτελούν τους μήνες κατά τους πραγματοποιούνται οι περισσότερες μετακομίσεις, ανανεώσεις μισθωτηρίων συμβολαίων αλλά και η έναρξη νέων. Τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος των μισθωτηρίων συμβολαίων που υπογράφηκαν προς τριετίας, το 2020, θα πρέπει να ανανεωθούν ή οι ενοικιαστές να προβούν σε αναζήτηση νέας κατοικίας προς μίσθωση.

«Όλοι μας κατανοούμε ότι η αλλαγή κατοικίας και κυρίως για μια οικογένεια δεν είναι εύκολο πράγμα και μάλιστα αν υπάρχουν και παιδιά» σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. «Ηδη από τις αρχές Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους», τονίζει, «μέρος των ιδιοκτητών που εκμισθώνουν ακίνητα έχουν προβεί σε επικοινωνία με τους ενοικιαστές για την ανανέωση της τριετούς μισθωτικής σύμβασης που επίκειται να λήξει εντός των επομένων δύο τριών μηνών. Μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων για να πραγματοποιήσουν την ανανέωση της μισθωτικής σύμβασης στον ίδιο ενοικιαστή ζητούν αύξηση του ενοικίου ακόμη και 30% σε σχέση με το ενοίκιο το 2020. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν δεχτεί τη ραγδαία αύξηση, θα πρέπει να εντάξει την οικογένειά του στη δίνη της αναζήτησης κατοικίας και να ζήσει όσα βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια πλήθος των συμπολιτών μας που αναζητούν κατοικία. 

Οι ιδιοκτήτες, επειδή γνωρίζουν ότι η εύρεση κατοικίας με προσιτό ενοίκιο και παράλληλα κατοικίας που να συνάδει η κατάστασή της με το ζητούμενο μίσθωμα αποτελεί «Τζόκερ», ξέρουν ότι ο ενοικιαστής θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την όποια αύξηση, διότι δεν υπάρχουν επιλογές και παράλληλα μια μετακόμιση έχει μεγάλο κόστος». Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών που ζητούν ραγδαίες αυξήσεις δεν είναι φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ένα δυο ακίνητα, αλλά ιδιοκτήτες (φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα) πολλών διαμερισμάτων και ολόκληρων πολυκατοικιών.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επικοινωνία ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή που όταν του ανέφερε ότι η αύξηση που ζητάει είναι μεγάλη (25%), ο ιδιοκτήτης τού απάντησε “μπες στις ιστοσελίδες των αγγελιών να δεις τι ζητάνε για 50 τ.μ.”. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επικοινωνούν με μεσιτικά γραφεία της περιοχής τους κάνοντας έρευνα αγοράς για να γνωρίσουν τη σημερινή εικόνα των ζητούμενων μισθωμάτων, ώστε να ενημερώσουν τον ενοικιαστή για τη νέα αύξηση στην ανανέωση της μισθωτικής σύμβασης» υπογραμμίζει ο κ. Μπάκας (βλ. Πίνακες 1+2).

Κέντρο Αθήνας: Επτά στα 10 ακίνητα είναι πάνω από 600 €

Το ράλι των τιμών των ακινήτων έχει οδηγήσει ήδη σε μια κατάσταση που η διαθεσιμότητα ακινήτων προσιτών σε μια μέση οικογένεια, τόσο από άποψη τιμής όσο και από άποψη εμβαδού, είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα βόρεια προάστια, όπου το 93,11% των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων έχουν ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα άνω των 800 ευρώ, ενώ στα νότια προάστια το 81,44%. Στο κέντρο της Αθήνας το 65,66% των διαθέσιμων κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 700€/μήνα, ενώ μόνο στις περιοχές του Πειραιά (47,46%), των Δυτικών Προαστίων (50,31%) και στο Υπόλοιπο Αττικής (56,97%) η διαθεσιμότητα είναι ανεκτή (βλ. πίνακα 3).

Πλαφόν στην αύξηση επέβαλαν χώρες της Ευρώπης

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ:

Δανία: Εως 4% ετησίως η αύξηση για τα επόμενα δύο χρόνια

Γαλλία: Ανώτατο όριο αύξησης των ενοικίων 3,5%

Ισπανία: Παράταση του ορίου αύξησης 2% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023

Πορτογαλία: Περιόρισε την αύξηση των ενοικίων κατά 2% το 2023

Ηνωμένο Βασίλειο: Πλαφόν 7% στις αυξήσεις των ενοικίων στις κοινωνικές κατοικίες

Οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όχι τώρα αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σειρά χωρών έλαβε μέτρα που αφορούν κυρίως την επιβολή πλαφόν και την παροχή φοροελαφρύνσεων στους ιδιοκτήτες ως αντιστάθμισμα. Αντιθέτως, στην Ελλάδα πλαφόν 3% έχει επιβληθεί μόνο στα επαγγελματικά ακίνητα.

Η Δανία έθεσε ανώτατο όριο 4% στις αυξήσεις του ενοικίου κατοικιών τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια κίνηση που στοχεύει στο να βοηθήσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών επιτρεπόταν, βάσει του νόμου που ισχύει στη χώρα, να αυξάνουν τα ενοίκια σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Ιούλιο του 2022 ήταν σχεδόν 10%, ο υψηλότερος από το 1983.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 8,6% στο μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας σε σχέση με τη περσινή χρονιά. Ακολουθώντας μια απότομη άνοδο 9,1% πριν από ένα χρόνο, αυτό συνεπάγεται ότι οι τιμές συνολικά αυξήθηκαν κατά 18% τα τελευταία δύο χρόνια (και 23% τα τελευταία τρία). Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα νοικοκυριά από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η γαλλική κυβέρνηση για να διατηρήσει «προσιτά» τα ενοίκια επέβαλε τον Αύγουστο του 2022 ανώτατο όριο αύξησης των ενοικίων 3,5% και αυτό θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Οι κυβερνώντες της Ισπανίας εισήγαγαν πρώτη φορά το ανώτατο όριο αύξησης 2% του ενοικίου τον Μάρτιο του 2022. Προοριζόταν να είναι ένα προσωρινό μέτρο για την προστασία από τον αυξανόμενο πληθωρισμό τού 30% των ανθρώπων που νοικιάζουν κατοικία στην Ισπανία. Το μέτρο, το οποίο επρόκειτο να λήξει τον Δεκέμβριο του 2022, θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Τα ενοίκια δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται την τελευταία πενταετία στην Πορτογαλία, φτάνοντας τα 6,25 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κόστος μίσθωσης είναι 42% υψηλότερο από το 2017, όταν το ενοίκιο των κατοικιών κόστιζε, κατά μέσο όρο, 4,39 ευρώ/τ.μ. Πλέον, μια οικογένεια θα πρέπει να πληρώνει κατά μέσο όρο 625 ευρώ τον μήνα για το ενοίκιο ενός σπιτιού (+186 ευρώ/μήνα). Λόγω της πανδημίας, οι συντελεστές αύξησης των ενοικίων ήταν 0,43% το 2022 και 0% το 2021.

Ο αναμενόμενος συντελεστής αύξησης 5,43% για το 2023 οδήγησε στην ψήφιση νόμου στις 21 Οκτωβρίου 2022, με αποτέλεσμα η αύξηση του ενοικίου να περιοριστεί στο 2% για το έτος 2023. Το ανώτατο όριο ισχύει για όλα τα ενοίκια, κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων. Για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη χορήγηση φορολογικών πλεονεκτημάτων με εκπτώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ή εταιρικού φόρου που θα εφαρμόζονται αυτόματα.

Οι τιμές ενοικίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 16,1% από τον Ιανουάριο του 2015. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει περισσότερες από 1.400.000 «κοινωνικές» κατοικίες με προσιτό κόστος στέγασης (δημόσιες και συνεταιριστικές). Με στόχο να παράσχει σταθερότητα καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός και να αποτρέψει τη σημαντική αύξηση των ενοικίων για τις κοινωνικές κατοικίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τις αυξήσεις στο 7% για την περίοδο 2023/24.

Το μέτρο αυτό είναι επιπρόσθετο στο υπάρχον πακέτο υποστήριξης, ύψους 37 δισ. λιρών, το οποίο περιλαμβάνει έκπτωση δημοτικού φόρου 150 λιρών, έκπτωση 400 λιρών στον λογαριασμό ενέργειας για την υποστήριξη των νοικοκυριών τους επόμενους μήνες και των πιο ευάλωτων 8.000.000 νοικοκυριών που λαμβάνουν στήριξη τουλάχιστον 1.200 λιρών.

Τα μέτρα που εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν οι χώρες της Ε.Ε.

Ισπανία: Το 2019 επέβαλε την παραμονή του ενοικιαστή μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, ακόμα και στην περίπτωση που το ακίνητο έχει πουληθεί, ενώ η ελάχιστη διάρκεια του μισθωτηρίου συμβολαίου αυξήθηκε από τα τρία στα πέντε χρόνια. Επίσης θεσπίστηκαν φορολογικές εκπτώσεις από 60 % έως 90% σε ιδιοκτήτες που μειώνουν το ενοίκιο στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «Πιεσμένες Περιοχές». Πρόκειται για περιοχές όπου οι μέσες τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 5% περισσότερο από τον πληθωρισμό τα προηγούμενα πέντε χρόνια ή οι μέσες τιμές ενοικίασης υπερβαίνουν το 30% του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών στην περιοχή.

Κύπρος: Τα μέτρα που εξετάζονται από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Μάριου Χριστοδουλίδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο:

– Φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ανανεώσουν τη μισθωτική σύμβαση στον ίδιο εκμισθωτή χωρίς αύξηση του ενοικίου.

– Εξέταση της δυνατότητας μέρος των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία ή μέρος ενοικίου που πληρώνεται για πρώτη κατοικία να εκπίπτει του φορολογικού εισοδήματος.

– Σχέδια για πρόσβαση σε χρηματοδότηση για απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως η καταβολή από το κράτος της προκαταβολής που απαιτείται από τις τράπεζες για δανεισμό.

Βιένη: Από τους 1.800.000 κατοίκους της πρωτεύουσας της Αυστρίας το 62% ζει σε κατοικίες κοινωνικών εισοδημάτων, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει επιπλέον 4.000 δημοτικά διαμερίσματα, ενώ περίπου 500.000 άνθρωποι ζουν σε αυτά με καθαρή τιμή 5,58 ευρώ ανά τ.μ. Επίσης υπάρχουν 200.000 επιδοτούμενες συνεταιριστικές κατοικίες ή κατοικίες με επιδοτούμενο ενοίκιο και μισθώνονται κατά μέσο όρο με 512,40 ευρώ τον μήνα.

Τέλος, την Παρασκευή η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μηχανισμό για τη ρύθμιση των αυξήσεων στα ενοίκια, ενώ θα προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες που μετατρέπουν τουριστικά ακίνητα (Airbnb) σε σπίτια για να τα νοικιάζουν οι Πορτογάλοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από...

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα...

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο – Τραυματίστηκε 33χρονος

Με αίμα «βάφτηκε» για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ η άσφαλτος, αυτή τη φορά έξω από την Καβάλα, με θύμα έναν 61χρονο.Το τροχαίο...

Μενίδι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες!

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στην περιοχή της Μεγαλόπολης καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον απανθρακωμένο άνδρα στο Μενίδι – Αναγνωρίστηκε το όχημα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός άνδρα στο Μενίδι, ο οποίος απανθρακώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα επί της λεωφόρου Ιωνίας αργά...

Συνελήφθη 61χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης

Ένα ακόμη περιστατικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης έρχεται στο φως μετά από καταγγελία 15χρονης στον Γέρακα.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία...

Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.Ήταν γύρω στις 03:30 π.μ., όταν οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σήμερα, Κυριακή στη χώρα όπου από αργά χθες το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε σε επικαιροποίηση...

Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα...

Δείτε πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 15 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για να κάνουν rapid test σε όσους πολίτες...

Μηνύματα… χωρίς αυτοκριτική από τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Όσα ανέφερε σε τιμητική εκδήλωση

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.Όπως τονίζουν...

Βουλγαρία: Xρυσωρυχείο απειλεί τον Έβρο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει η πρωτοβουλία «Rodopi Guardians» από τη Βουλγαρία, με επιστολή της στην οποία αναφέρει τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα...

Mας… την έσκασαν η Δήμητρα Ματσούκα και o Πέτρος Κόκκαλης!

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να τελείται στις 7 Δεκεμβρίου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης άλλαξαν την ημερομηνία και...

Μια κούκλα με απλό και σικ νυφικό η Δήμητρα Ματσούκα – Φωτογραφίες από τον γάμο με τον Κόκκαλη

Με μόλις 60 καλεσμένους, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης ενώθηκαν σήμερα με τα δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα «εξυπηρέτηση» του Δημοσίου στις τράπεζες ύψους 2 δισ. ευρώ

Μετά την τεράστια «χασούρα» άνω των 40 δισ. ευρώ, που θα έχει το Δημόσιο από την αποεπένδυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή τα χρήματα που κατέβαλε μέσα στα...

Τα Γλυπτά απέναντι στα Eurofighter της Τουρκίας

Λονδίνο και Άγκυρα επιχειρούν να ενισχύσουν την «οπλική διπλωματία», ώστε η Τουρκία να μην αισθάνεται «αγχωμένη», καθώς η ισορροπία στον αέρα του Αιγαίου έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδας

Η απροσδιόριστη σχέση των “11” ανταρτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Κόκκαλη και το Μαξίμου

Ένας από τους παράγοντες που απασχολούν τον Κυριάκο είναι το τί θα γίνει με τη φημολογούμενη συνεργασία στις ευρωεκλογές του Πράσινου Κόμματος -που βρίσκεται στα σκαριά- του κ. Πέτρου...

Σε κατάσταση συνεγερμού οι Φιλιππίνες – Τέσσερις νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση

Ο ισχυρός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε τις Φιλιππίνες δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις αρχές καθώς ένα περιστατικό έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.Μία...