Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο και πάλι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να «σπάσει» τα ισόβια!

Συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Must Read

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί και πάλι ο καταδικασμένος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος προκειμένου να «αλλάξει» την πρωτόδικη απόφαση των ισοβίων.

Ο 34χρονος βρίσκεται στη φυλακή για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού τους, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021. Στην πρωτόδικη απόφαση κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εννέα σχεδόν μήνες μετά την πρωτόδικη του καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, έντεκα έτη, έξι μήνες και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ, κάθεται και πάλι στο εδώλιο, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Οι δικαστές και οι ένορκοι του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου τόν καταδίκασαν για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά χωρίς ελαφρυντικά, με τον ίδιο να επιχειρεί, με μία μαραθώνια απολογία, να τους πείσει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγο του. Οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι δεν πείστηκαν, με τον κατηγορούμενο να στρέφει τις ελπίδες του στο Εφετείο. 

 

 

Το δικαστήριο όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης έκρινε ότι η Κάρολαϊν Κράουτς ζούσε μέσα σε ένα ασφυκτικό κλιό εντός του γάμους της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Κατά την πρωτόδικη απόφαση, η οποία υιοθέτησε εν πολλοίς και τα όσα ανέφερε στην πρόταση της, η εισαγγελέας της έδρας, Ευγενίας Σταθουλοπούλου, δεν προέκυψε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και συγκεκριμένα περιγράφουν ότι: «Απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν, θέτοντας σε διαδρομή τον ασφυκτικό μηχανισμό, του οποίου είχε τον απόλυτο έλεγχο επί έξι συνεχόμενα λεπτά. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τέλεσης της ανθρωποκτόνου πράξης ο κατηγορούμενος είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει από αυτήν, πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί που θα τον απέτρεπαν από τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, παρότι αυτός είχε πλήρη συναίσθηση, λόγω της άμεσης σωματικής επαφής του με το θύμα και των ειδικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών που διέθετε». Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να ευελπιστεί σε μία διαφορετική καταδίκη και την οικογένεια της Κάρολαϊν Κράουτς να ζητά και πάλι την ενοχή του όπως πρωτοδίκως και την επιβολή των μέγιστων ποινών για τα αδικήματα που του αποδίδονται.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This