Σάββατο 12/6/2021

Αποκάλυψη Ζέρβα: Οι δημοτικοί υπάλληλοι βγάζουν κυριολεκτικά το… φίδι από την τρύπα

Πού να φανταζόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ότι, εκτός από το να «συλλέγει» αδέσποτους σκύλους, θα μάζευε από τους δρόμους της πόλης του αδέσποτα…φίδια, χελώνες και ιγκουάνα!

Τα παράξενα αυτά γούστα κάποιων συμπολιτών του αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε ομιλία του σε εκδήλωση του εκπαιδευτικού ομίλου του ΙΕΚ Ακμή στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάλληλοι του δήμου που βγαίνουν στις γειτονιές για τη φροντίδα της πόλης έχουν πολλές φορές αναγκαστεί να μαζέψουν αδέσποτα φίδια, αλλά και πολλές χελώνες!

Πρόκειται για ζώα που έχουν στα σπίτια τους διάφοροι και, όταν αυτά θεριέψουν και αρχίσουν να θέλουν άλλου τύπου περίθαλψη, οι ιδιοκτήτες τους τα πετούν στον δρόμο…

Η εγκατάλειψη τέτοιων περίεργων, αλλά και εξωτικών κατοικίδιων είναι σύνηθες φαινόμενο, κατά τον δήμαρχο, και ο «πονοκέφαλος» των υπαλλήλων που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις φιλοζωικές εταιρίες, κυκλοφορούν στη χώρα μας περίπου 2.000.000 αδέσποτες γάτες και άλλοι τόσοι αδέσποτοι σκύλοι.

Για φίδια, χελώνες και άλλα, που πετιούνται στα σκουπίδια, πρώτη φορά ακούμε να γίνεται λόγος. Τέτοιες εικόνες μόνο στην Ινδία συναντά κανείς…
Φαίνεται, λοιπόν, πως η ανευθυνότητα διευρύνεται και σε άλλα ζώα, εκτός από τις γάτες και τους σκύλους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ